In de Ontmoetingskerk hebben we de komende 40 dagen een mooi programma voor jong en oud. Het thema dit jaar is: #Ik ben er voor jou. Alle activiteiten worden rondom dit thema georganiseerd. Hieronder alvast een korte indruk van wat je kunt verwachten. Houd de website in de gaten voor data en informatie

#Ik ben er voor jou!

Op woensdag 17 februari is de start van de 40-dagentijd (ook wel vastentijd of lijdenstijd) zijn de veertig dagen voor Pasen. Veel christenen vasten in die periode op de een of andere wijze: ze minderen of stoppen zelfs helemaal met een bepaalde luxe, zoals vlees, alcohol of tegenwoordig ook social media.

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons.  De hoop die dát geeft, geven we door: Door barmhartig te zijn en goed te doen. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven.

Samen-aan-tafel-vieringen

De samen-aan-tafel maaltijden gaan dit jaar gewoon door, maar dan op een bijzondere wijze. We gaan vijf online-maaltijdvieringen houden, die u thuis kan volgen en meebeleven. Lees hier meer.

Kindernevendienstproject

De kinderen van de kinderenvendienst hebben de afgelopen week een tasje met allerlei informatie over hun eigen 40-dagenproject ontvangen. Wil je ook nog meedoen en heb je geen tasje ontvangen neem dan contact op met jongerenwerker André.

Spaardoosjes

Net als ieder jaar zijn er weer spaardoosjes. De opbrengst van de spaardoosjes is zoals altijd voor de projecten van Kerk in Actie en Vastenactie van de veertigdagentijd.

Kerk is dagelijks open

De Ontmoetingskerk is dagelijks open van 10-12 uur. Heeft u behoefte aan een stiltemoment, het ontsteken van een kaars of een gesprek. De deuren staan voor u open. In de kerk kunt u ook informatie vinden over de 40-dagentijd.

En meer….

De komende weken kunt u ook meer informatie vinden over het schilderscollectief,  bloemschikkingen, jongerenactiviteit, het 40-dagenproject van Kerk in Aktie, de Vespers in de Stille Week, Diensten in de Stille week en op Pasen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest