Jongerenpastor Wim Warnar nam vandaag afscheid van de Protestantse Gemeente Lelystad. In de afscheidsdienst van 26 januari 2020 waren er veel dankwoorden te horen voor de jongerenwerker die twee jaar lang bij onze kerk betrokken was. Na de Bijbellezing (door twee jongeren) en Wim’s verkondiging, waarin hij zei: “Het was mooi om met jullie op reis te zijn, ik voelde me door jullie vaak als een vis in het water”, werd hij overstelpt door bedankjes uit de kerk.

Het pleintje

Wim vergaderde natuurlijk als jongerenwerker veel met het pleintje. Iren Nauta bedankte de jongerenwerker namens de leden van het pleintje. “Woorden als ‘toewijding’ en ‘betrokkenheid’ passen bij jou, maar ook ‘humor’. Zelf denk ik ook altijd aan theaterweekend, dat jij zelfs bereid was om bij mij thuis te overnachten op een matrasje naast het konijnenhok, waardoor jij geen oog dicht gedaan hebt.”

Jongeren

Ook de jongeren uit de kerk bedankten Wim. Eerst de kindernevendienst met een zelf gemaakte vlag uit Friesland en een doosje met mensen om naar te vissen.

Later in de dienst bedankte ook de Betweeners Wim. Met een filmpje waarin de jongeren Wim bedankten. Ook kwamen in het filmpje de punten naar voren waarom Wim niet gemist zou worden. De jongeren overhandigde ook nog een Friese fierljep-stok met hun namen er op.

Bekijk hieronder het filmpje van de jeugd. (Tekst gaat verder onder de video).

De kerkenraad

Rien Nuijt bedankte de jongerenwerker ook: “Ik was verrast, maar toch ook weer niet. Gezien de persoonlijkheid en capaciteit had ik het idee dat Wim wel gemeentepredikant zou worden. De kerkenraad wenst Wim, zijn vrouw en natuurlijk ook de kleine Nathan alle goeds toe. En Gods zege op jullie beider weg”. De kerkenraad gaf de NBV studiebijbel als cadeau.

Bekijk het hele fotoalbum van de dienst terug. 

Collega’s

Ook Klaas de Lange en Marjolen Veerbeek spraken Wim toe: “We danken je voor je collegialiteit. We hebben het goed gehad met je en we wensen je toe dat je ook op je nieuwe werkplek mensen mag ontmoeten waarmee het goed samenwerken is.” Als cadeau overhandigden ze een kaars gemaakt door Ger Postma.

“De kerkenraad wenst Wim, zijn vrouw en natuurlijk ook de kleine Nathan alle goeds toe. En Gods zege op jullie beider weg”

~ Rien Nuijt 

De hele dienst afscheidsdienst van Wim is terug te kijken via Kerkdienstgemist.

Opvolging

Een definitieve opvolger van Wim is nog niet gevonden. Tot de zomer neemt André van der Galiën de taken van Wim waar.

Pin It on Pinterest