Bevlogen, warm en betrokken. Dat zijn de woorden waarmee jeugdpastor André van der Galiën afscheid nam van de Ontmoetingskerk. Tijdens een weekend vol activiteiten werd André bedankt voor zijn inzet de afgelopen tijd. Zo werd er onder meer een kamp georganiseerd, gesuppt met de oudere jeugd en was er uitgebreid aandacht voor tijdens de dienst.

Kerkdienst

Tijdens de kerkdienst werd André bedankt, door de jeugd, de kerkenraad, zijn collega’s en het pleintje. Ook zelf sprak hij: “Ik wil jullie enorm bedanken. Ik heb hele mooie mensen ontmoet, de tuinmannen, de kosters, de bloemmisten, mensen in het kinderwerk, het pleintje. Ik heb een enorme mooie tijd gehad, mijn geloof is kleurijker geworden, dankzij jullie en daar ben ik dankbaar voor. Het ga jullie goed en Gods rijke zege voor de toekomst.”

“André je bent met ons opgelopen de afgelopen tijd”, zegt Tom Bolhuis, namens de jeugd: “We hebben heel veel mooie momenten meegemaakt. Kenmerkend was dat je er altijd vol enthousiasme in gaat, het fanatiekst voetbalde en het hardst zweette. Dat heb je met alle generatie jongeren gedaan in de kerk. Dat enthousiasme is fijn. We gaan je missen.”

Als cadeau gaf de jeugd een foto van André opgebouwd uit al zijn instagramposts, omdat de jeugd André het afgelopen jaar vooral digitaal gezien heeft. De foto is geplaatst op een kalender en daar stonden alle verjaardagen van de jeugd op. Verder kreeg André een creatieve koffer, met allemaal spullen om leuke activiteiten te organiseren.

Pleintje

Namens het Pleintje bedankt Wim Bussink André: “Corona was echt omschakelen, maar jouw niet aflatende enthousiasme, en allerlei manieren om jeugd en jongerenwerker gestalte te geven, dat heb je fantastisch gedaan. Gelukkig konden we de laatste weer meer activiteiten plaatsvinden. Gisteren nog de kampeeractiviteit.”

“Terugkijkend kunnen we zeggen, de reis was verrassend, maar we hebben het samen gedurfd.” Van het Pleintje kreeg André een beker. Als die beker warm wordt verschijnt er een inspirerende tekst. Daarnaast ook een gedenkspreuk voor op het bureau. Ook kreeg André een bos bloemen van de kerkenraad.

De collega’s

Namens de collega’s bedankte Marjolen Veerbeek André: “We danken je voor de liefde voor ouderen en voor jongeren. We danken je ook voor de liefde van de kerk en voor de geloofsgemeenschap van de ontmoetingskerk. We danken je voor de energie die je meebracht en voor je ideeën en mensen met elkaar te verbinden.”

“Je hebt samen met je gezin een groot verlangen om er te zijn voor andere en we wensen je toe dat dat ook bij je mag blijven in de tijd die komt. Moge God daarin je Anker zijn en je hoop en je vertrouwen. Dan komt het goed dan blijf je op koers.” Als afscheidscadeau kreeg André een kompas: “Om op koers te blijven in het leven en in de dingen die voorbij komen.”

Tekst gaat verder onder de video.

Koffiedrinken

Tijdens de dienst ging André naar buiten om met de kinderen een kinderkerk te houden. Na de dienst sloten de ouderen daar bij aan en werd er koffie gedronken. Tijdens het koffie drinken werd André nog hartelijk bedankt.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Tekst gaat verder onder afbeeldingen.

Kamperen

De vrijdag voorafgaand aan de dienst nam André afscheid van de Betweeners. Dat deden ze door een nachtje te kamperen in Swifterbant.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Tekst gaat verder onder afbeeldingen.

Suppen

Ook nam André afscheid van de oudere jongeren. Dat deden ze door eerst samen te eten en daarna te suppen bij het Bovenwater. Ook werd er een potje Kubb gespeelt.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.