Gemis

Vreemd om nu door de kerk te lopen. Wat mist, zijn de activiteiten, het geroezemoes, de ontmoetingen met handdruk. Wat mist ook is de zondagse drukte, het delen van geloof en leven met elkaar. En tegelijk bruist het in onze gemeente van de initiatieven in deze onrustige tijd waarin het virus rondwaart.

Actieve jongeren

De jongeren waren er direct bij. Ze namen gelijk initiatief om zich in te zetten voor ouderen. En nog steeds kunt u, als u praktische hulp nodig hebt, contact opnemen met André van der Galiën (jongerenwerker) op nummer 06 – 2337 9685. Geweldige reactie: omzien naar elkaar!

Verbonden blijven

Ook zijn er de mensen die ons van nieuws blijven voorzien, de website bijwerken, nieuwsbrieven rondsturen, opnames maken voor kerkdienstgemist.nl. Door hun kennis en mogelijkheden kunnen wij via de digitale wereld met elkaar verbonden blijven. Goud waard!

In stille week ook ruimte voor contact

Er zijn mensen bezig met telefooncirkels, een kaartje in de brievenbus doen, een bloemetje brengen,  een maaltje eten verzorgen. Het is mooi om te merken dat we elkaar niet loslaten, dat we dat ook niet willen. En mocht de stilte om u heen toch te groot worden, neemt u gerust contact op met een van de voorgangers.

Intussen, je zou het bijna vergeten, is er nog meer nood in de wereld.  En zijn er mensen, ook in onze eigen netwerken, waar het coronavirus nog eens extra komt boven op de zorgen om gezondheid en welzijn die er al waren.

In deze onrustige wereld mogen we erop vertrouwen dat onze God ons mensen niet los laat, niet los wil laten. Dat Hij onze tranen ziet, dat hij onze zorgen voelt. Dat Hij ons dragen wil en dat we altijd welkom zijn bij Hem.

Met vriendelijke groet,
Marjolen Veerbeek

Gedicht

Stem die de stenen breekt

(tekst Anders Frostenson, vertaling Andries Govaart)

Stem die de stenen breekt,

tijding in duistere nacht,

stem die in stilte spreekt:

Ik ben nabij, wees niet bang.

Sprak al voor nacht en dag

voordat ik woorden sprak,

stem die de schepping draagt:

Ik ben nabij, wees niet bang.