Rust in onzekerheid

Ons land en onze wereld is nog steeds in de ban van een onzichtbaar virus. De aangescherpte maatregelen maken de urgentie nog groter maar versterken ook het gevoel van onzekerheid en bij sommigen van angst. Wat staat ons te wachten? Contacten met mensen verlopen nu veelal per app of mail.

Storm op het meer

Zo ontving ik één dezer dagen een berichtje met in de bijlage een afbeeldingg van een schilderij van Rembrandt; de storm op het meer. Sommigen van de bemanning zie je druk in de weer; anderen laten het over zich heen komen. Eén slaapt er. ‘Meester (Jezus), kan het u niet schelen dat we vergaan?’ roept de bemanning.

De zee ging liggen

Onrust en angst die voor velen herkenbaar in deze stormachtige tijd; voor sommigen al gedurende lange tijd in erbarmelijke omstandigheden. ‘Zwijg! Wees stil!’, sprak Jezus en de wind ging liggen en de zee kwam helemaal tot rust. Met roepen/bidden is het virus niet meteen weg maar het mag rust geven aan ons gemoed.

Gedicht

God,
het is stil op straat
een kwaad virus waart als een spook
rond over uw wereld
en wij weten niet hoe
en wat en hoelang.
Wij richten onze ogen op U
en op Uw Zoon Jezus Christus,
God,
breng onze angst tot rust
en geef ons in onze onzekerheid
vertrouwen op een toekomst met hoop
Amen.

Kerk dagelijks open

Wanneer u ons graag spreken wilt kunt u gewoon contact opnemen en vinden we een passende oplossing.
De kerk is dagelijks open van 10.00-12.00 uur; dan is één van de voorgangers of iemand van de werkgroep Pastoraat aanwezig.

Alle goeds toegewenst!

André van der Galiën (jongerenwerker), Marjolen Veerbeek (ouderenpastor) en Klaas de Lange (predikant)