Op zondag 24 juli vertrokken Henk, Iren, Jolanda, Rieneke en Eva in alle vroegte naar Taizé in Frankrijk. Voor een deel van ons was het bezoek aan dit oecumenisch jongerenklooster een nieuwe ervaring. We gingen er dan ook open in, en waren benieuwd wat ons te wachten stond.

Hetzelfde ritme

Wat hebben we er enorm van genoten! De dagen hadden hetzelfde ritme. ’s Ochtends een viering, daarna ontbijt. Vervolgens óf bijbelintroductie en gespreksgroep óf iets van werk (denk aan schoonmaken, afwassen of koken). Daarna weer een dienst en vervolgens lunch. ’s Middags was er weer werk of bijbelintroductie en gespreksgroep. Na het avondeten was er de avonddienst en ontmoeting bij Oyak. Dat is het gedeelte van Taizé waar je wat te drinken en eten kunt halen en gezellig samen kunt komen met alle andere bezoekers. Tussendoor was er voldoende tijd om te chillen, een spelletje te doen, een rondje te lopen door bijvoorbeeld de stiltetuin, of om te kletsen met alle anderen. Op zaterdagmiddag hebben we Cluny, een plaats in de buurt, bezocht.

Rust en reflectie

Het was een mooie week. Er was veel tijd om tot rust te komen, voor reflectie, voor nadenken over het leven en het geloof. Daarnaast was er ook veel gelegenheid nieuwe mensen van over de hele wereld te leren kennen, en voor veel gezelligheid. Zoals een van de andere bezoekers het omschreef: “Beetje bidden, beetje werken, beetje chillen. Supergaaf.”

Zie de foto’s voor een sfeerimpressie!

Pin It on Pinterest