Op maandag 24 juni heeft de kerkenraad ingestemd met het voorstel om een digitale gift tijdens de collecte mogelijk te maken. De PGL gaat hiervoor in zee met Givt uit Lelystad.

Deze manier van geven werkt met behulp van een app op de eigen mobiele telefoon. Je kunt per collecte aangeven wat je wilt geven. Door de telefoon over de collectezak te bewegen worden bedragen in een keer voor alle drie de collectes gegeven. Ook als de dienst via internet gevolgd wordt is het met de app mogelijk om mee te doen met de collecte door met de app de gift over te maken.

Deze zomer hebben het College van kerkrentmeesters en de Diaconie gebruikt om de benodigde voorbereidingen te treffen en vanaf zondag 21 augustus is het mogelijk met Givt tijdens de collecte te geven. Het enige dat gedaan moet worden om met de app te geven, is het downloaden van de app op de mobiele telefoon, en een SEPA-machtiging afgeven, zodat het bedrag geïncasseerd mag worden. Storneren van de bedragen is overigens altijd mogelijk.  Collectebonnen en contant geld blijven natuurlijk ook altijd welkom.

Voor meer informatie kun je mailen naar diaconiepenningmeester@pg-lelystad.nl of kijken op de website van Givt: https://www.givtapp.net/