Waarom steken we eigenlijk een kaars aan bij het begin van een kerkdienst? Wat vieren we met Pinksteren? En als God in de hemel woont, hoe kan het dan dat hij ook bij ons op aarde is?

Kinderen en geloof

Zomaar een aantal moeilijke vragen die kinderen kunnen stellen. Vragen die goed in de kerk passen en waar we graag ruimte voor willen bieden. Omdat het verhaal over God en de bijbel relevant is voor mensen van alle leeftijden, en dus ook voor jonge kinderen. Een vorm die daar goed bij past is basiscatechese.

Basiscatechese 2.0

Met basiscatechese leren we kinderen over verschillende christelijke onderwerpen en gaan we met elkaar in gesprek over wat dat voor hen betekent. Op dit moment wordt er geen basiscatechese gegeven vanuit onze kerk. We willen dat graag weer aanbieden in een vernieuwde opzet voor kinderen in de leeftijd van groep 6 t/m 8 van de basisschool. Graag horen we wat jij hierbij belangrijk vindt, wat betreft praktische zaken en ook wat betreft de inhoud.

Enquête

Dus, heb jij een kind/kinderen in de leeftijd van groep 5 t/m 8 van de basisschool, vul dan deze enquête in. Daar help je ons enorm bij! De enquête bestaat uit 9 vragen en kost drie minuten van je tijd.Scan de QR-code of klik op deze link.

Heel fijn als je de enquête invult, dan kunnen wij er weer verder mee aan de slag. Heb je nog andere vragen of opmerkingen over de basiscatechese, dan kun je contact met mij (Eva) opnemen: mail Eva of  app/bel06 51752995