Vanuit onze kerk organiseren wij een reis naar het oecumenisch jongerenklooster Taizé in Frankrijk. De reis is voor iedereen van 18-29 jaar en gepland van 24-31 juli 2022

Wat is Taizé

Hoewel Taizé iets is wat je het beste kunt ervaren, toch een poging om uit te leggen wat zo’n week inhoudt. Taizé is een klooster, gericht op: ontmoeting, stilte en spiritualiteit. De gemeenschap van Taizé zegt zelf: “elk mens is zoekende”. De stilte komt naar voren tijdens diensten en in de stiltetuin. De ontmoeting vindt plaats tijdens gespreksgroepen, bij maaltijden en bij de ontmoetingsplaats. De dagen zijn gestructureerd en lijken op elkaar.

 Met duizenden jongeren samen

Wellicht klinkt dit wat suf, maar toch zijn er in de zomermaanden 1000-2000 jongeren uit de hele wereld te vinden. Henk Schraa ging negen keer naar Taizé: ” Ik heb er echt een aantal topweken gehad. Enerzijds omdat dit een verbreding en verdieping was voor mijn geloof. Anderzijds vanwege de vele mooie ontmoetingen die ik daar heb gehad. Ik raad dus alle jongeren aan om mee te gaan!”

Wat gaat het kosten?

De kosten voor de reis liggen tussen de €200 en €300 euro. Wil je graag mee, maar houden de kosten je tegen, neem dan even contact op met onze jongerenwerker Eva 06-51752995. We vinden daar samen wel een oplossing voor!

Meld je nu aan voor een onvergetelijke reis

Voor meer informatie over Taizé kun je ook terecht bij  Henk Schraa 06-14585459. Hij kan er als ervaringsdeskundige alles over vertellen. Misschien heb je wel vrienden/vriendinnen die de reis ook wel zouden willen maken. Geef dat ook even aan bij Henk of Eva!

Taizé in beeld

En voor een beeld van Taizé, kijk hier dit filmpje!

 

Pin It on Pinterest