Ook in de Ontmoetingskerk luiden we het nieuwe jaar in met Top 2000 muziek. De afgelopen maanden hebben we iedereen gevraagd om een nummer door te geven. Wat daar uit is gekomen hoort en ziet u tijdens de online kerkdienst zondagavond 19 januari om 19:00 uur

Het thema van deze Top 2000-dienst is “durf te”. Dat kan op vele manieren ingevuld worden, bijvoorbeeld: durf een stap te zetten, durf om te zien naar elkaar, durf te luisteren, durf te vertragen, durf te verbinden, durf geen mening te hebben, durf stil te staan, durf het midden te kiezen, durf uit je comfortzone te stappen etc.

Wat is de Top 2000?

De mooiste muziek uit de popgeschiedenis wordt in de laatste week van het jaar uitgezonden op Radio 2. De Top 2000 is een lijst met 2000 nummers samengesteld door het publiek. De hitlijst is non-stop te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. Jaarlijks luisteren en kijken circa 10 miljoen mensen.

Top 2000 in de kerk

In Top2000-kerkdiensten wordt deze popmuziek gekoppeld aan Bijbelse verhalen en menselijke herinneringen. In de Top 2000 staan veel nummers met een inhoud die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan uitdrukkelijk over geloof of over God. Andere gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

De komende Top 2000 dienst gaat ook nu, vanwege de coronamaatregelen, gevierd worden op een manier die past bij de maatregelen die gelden in januari 2022. Degenen die een actieve bijdrage leveren aan de dienst, zoals een lezing of een gedicht  n.a.v. een song zullen meedoen in de kerkzaal zelf. De overige gemeenteleden kunnen online meedoen/meeluisteren en wellicht deels aanwezig zijn.

Terugblik naar een oude top 2000 kerkdienst

Lees hieronder een prachtige terugblik van de Top 2000 van 2020