Hoe zet je idealen om in praktische daden? 22 januari is de eerste Hemels Gelag-viering van 2023 en eentje met een hele positieve inslag.  Onze gastspreker is Johannes van de Akker,  zelf idealist en co-founder van Kleiklooster in de Bijlmer. Samen met Suzan Doodeman schreef hij het boek ‘Hoe dan Wel?!

Moedeloos…

Crisis, oorlog, leed, pijn, onrecht, ongelijkheid, klimaat, een geïndividualiseerde samenleving. Je zou er moedeloos van worden, maar niet iedereen laat zijn hoofd hierdoor hangen, er zijn gelukkig genoeg idealisten die voor verandering zorgen en sprankjes van hoop brengen. Mensen die de wereld proberen te veranderen.

Er is hoop…

Johannes van den Akker is zelf zo’n idealist en is co-founder van Kleiklooster in de Bijlmer en heeft de actie ‘we gaan ze halen’ mee opgezet, om aandacht te vragen voor het leed van vluchtelingen aan de grens van Europa en de daad bij het woord te voegen en ze met particulieren op te halen. Inmiddels begeleidt hij andere dromers en idealisten met zijn firma en helpt hen hun idealen om te zetten in ondernemingen.

Samen met Suzan Doodeman schreven zij daarover ook het boek ‘Hoe dan Wel?!’, een praktische gids in hoe je idealen omzet in daden en ondernemingen, om zo écht het verschil te kunnen maken.

Waar te beginnen?

Wat drijft jou en mij, wat frustreert ons, wat kunnen we doen en hoe? Waar te beginnen? Johannes neemt ons deze avond mee in zijn verhaal en werkwijze en wellicht kan hij ons helpen bij de dromen en idealen die we zelf hebben en datgene wat we als kerk kunnen doen en betekenen.

Welkom in het Jeugdhonk

Het Hemels Gelag is een laagdrempelige viering waar je ook naar toe kunt als je nooit of maar af en toe in de kerk komt. De viering is voor iedereen die graag geïnspireerd wil worden. Neem dus vooral ook iemand mee!!

Zondag 22 januari 19:30 uur, Jeugdhonk Ontmoetingskerk

 

Pin It on Pinterest