We zitten in een hele vreemde 40 dagentijd, een tijd van bezinnen en van vasten, een tijd van stilstaan… Maar hoe sta je stil bij je eigen leven, als er niet ver van ons vandaan een gruwelijke oorlog woedt? Hoe raakt deze oorlog jou?

Zondag 13 maart

Bij het Hemels Gelag van zondag 13 maart gaan we met elkaar aan de slag en geven onze gedachten en gevoelens hierover handen en voeten.

Hongerdoek maken

We staan stil, gaan in gesprek en maken een hongerdoek, ook wel meditatiedoek genoemd, wat al sinds de middeleeuwen een traditie richting Pasen is. Zo bezinnen en staan we samen op creatieve wijze stil bij deze heftige gebeurtenissen en maken iets tastbaars waar ook anderen na deze viering inspiratie en bezinning uit kunnen halen…

Hongerdoek Jokri+ Eeklo © Tim Vanmechelen

Welkom in het Jeugdhonk

Het Hemels Gelag is een viering die hangt tussen kerk en kroeg. Het is een viering voor iedereen met veel interactie, dus ook voor mensen die wat minder vaak in de kerk komen of helemaal niet heel toegankelijk. .Het Hemels Gelag kan gelukkig weer gewoon gehouden worden in het Jeugdhonk. De deuren gaan om 19:15 open voor een kop koffie/thee. Om 19:30 beginnen we.