“ Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ze het zo stil hebben gehouden?” Jaap Woltjer kreeg woensdag 28 april een Koninklijke onderscheiding overhandigd van Burgemeester Henry Meijdam. Ingrid Wortel brengt diezelfde middag nog een bloemetje namens de Kerkenraad.

Beduusd en flabbergasted

“Ik heb een medaille gekregen en ben lid van de orde van Oranje Nassau.” Met verhulde trots laat Jaap zijn oorkonde en medaille zien. “Ik was helemaal beduusd, flabbergasted.”

Vrijwilligerswerk voor de watersport

Jaap krijgt zijn lintje vanwege zijn jarenlange inzet voor de KNRM reddingstation Lelystad. Daarnaast zette hij zich ook in voor het Koninklijk Nederlands Watersportverbond, Watersportvereniging Lelystad, en onderwatersportvereniging Aquavit. Jaap: ”Het leuke is dat het allemaal begonnen is vanuit de samenleving. Het gaat allemaal om vrijwilligerswerk dat ik voor, maar vooral ook na mijn pensioen gedaan heb. Dat vind ik wel heel erg leuk. Er zijn zoveel mensen gebeld die daarna iets hebben geschreven over mijn vrijwilligerswerk. Dankzij hen heb ik dit lintje ontvangen. Dat is toch wel heel bijzonder. Ik was eigenlijk een beetje aan het nagenieten. Als ik het vooraf had geweten, had ik gezegd is dat nou nodig? Nu ik het lintje heb mogen ontvangen, ben ik er wel erg blij mee. Het is een mooie waardering.”

 

Pin It on Pinterest