Wil je nieuwe mensen leren kennen? Heb je behoefte aan een praatje? Of loop je tegen dingen aan in je leven waar je alleen niet uitkomt? Wat jouw verhaal ook is, bij de twee inloophuizen van het IDO ben je welkom zoals je bent. Je staat er niet alleen voor, want samen staan we sterk!

Dankzij acht kerken

Al meer dan 30 jaar is het IDO in Lelystad actief. Het is een diaconale organisatie die ontstaan is vanuit acht Lelystadse kerken. Het IDO is geen hulpverleningsorganisatie, maar ze doen diaconaal werk. Zo wordt het werk van de kerk voor kwetsbare mensen genoemd.

Welkom in het inloophuis

Het IDO heeft twee inloophuizen, één in de Waterwijk en één in de Zuiderzeewijk. Het is een huiskamer waar je even op adem kunt komen. Vrijwilligers helpen mensen in armoede, met schulden of die door andere oorzaken hulp of hoop nodig hebben. Het meest belangrijk is daarbij om naast mensen te staan. De boodschap die we dagelijks uitdragen en voorleven is: je staat er niet alleen voor.

We zijn er voor de kwetsbare

Veerle Rooze, directeur van het IDO vertelt: “We willen mensen laten meedoen in de samenleving door samen uit de armoede of schulden te komen. Daar is vaak lange tijd voor nodig. We zijn er vooral voor hen die kwetsbaar zijn in onze ingewikkelde samenleving. Veel mensen zijn niet zo zelfredzaam. Ze hebben anderen nodig om mee te kunnen doen.”

Helpen waar geen helper is

Bij de inloophuizen van het IDO kun je terecht voor een kop koffie, een praatje en een betaalbare warme maaltijd. Daarnaast zijn er vrijwilligers die helpen bij financiële en praktische problemen. Veerle Rooze: “Ons uitgangspunt is helpen waar geen helper is. We willen de verhalen horen van hen die niet gehoord worden. We willen er zijn voor hen zien die niet gezien worden. We willen samen eten met hen die honger hebben.”

Ga voor meer informatie naar: https://www.ido-lelystad.nl/