Jongerenpastor André van der Galiën

Jongerenwerker André van der Galiën

Waarom wil jij jongeren zo graag bij de kerk houden?

“Ik zou heel graag willen dat ze iets gaan proeven van dat Jezus van ze houdt en dat ze een gemeenschap ontdekken waar ze liefdevol bejegend worden, en dat ze met hun vragen en zorgen bij God en mensen terecht kunnen.”

Wat vind jij leuk aan jeugdwerk?

“Jeugdwerk is al snel leuk. Bijvoorbeeld door de uitdaging wie de grootste toren kan bouwen, maar ook dat je naar de supermarkt gaat en vraagt welke smaken chips zij lekker vinden. Dan zie je daarna blije gezichten rondom een zak chips. Heerlijk!

Ik merk dat ik van betekenis kan zijn voor mijn leiders en jongeren om ze te laten nadenken over wie God in deze tijd is voor ons en onze jongeren. Mijn drive is dat God mij talenten heeft gegeven om met het geloof aan de slag te gaan en om van binnenuit gedreven met die gasten te werken. Vanuit de liefde van Christus die met deze gasten op pad wil. Ik hoor en zie veel jongeren die vastlopen, en ik vind het supermooi dat je dan een ander perspectief aanbieden dan wat de wereld voor ze heeft.”

Mag jeugdwerk leuk zijn?

“Nee dat moet heel streng zijn!” André lacht. “Nee natuurlijk mag jeugdwerk leuk zijn. Maar dat is wel een vaag begrip in de kerk. Je hebt echt iets te vertellen aan die gasten. Want voor ‘leuk’ kunnen ze ook naar de scouting of voetbal. Daar is het af en toe ook veel leuker dan bij ons in de kerk. Maar er is een manier van leven met een God die je vervulling kan geven. Dat vind ik belangrijker dan ‘als het maar leuk is’. Overigens: ik organiseer wel leuke dingen hoor!”

Bron: Deze tekst is overgenomen van de website: CJGO. Binnenkort komt hier nieuwe tekst