“Bijzondere lezing van meesterverteller”

Lezingen en colleges van prof. dr. Gabriël Anthonio zijn vaak overvol. Ook betalen toehoorders grif om een lezing bij te kunnen wonen. De opbrengst gaat naar goede doelen. Deze inspirerende spreker vertelt donderdagavond 5 september om 20:00 uur zijn verhaal in de ideeënwinkel (oude pand van kijkshop) in hartje Lelystad. De toegang is gratis!

Gabriël Anthonio is bijzonder hoogleraar in de Sociologie van Leiderschap en directeur van Verslavingszorg Noord Nederland. Wat hij vertelt heeft hij als gelovig, onderzoekend mens zelf doorleefd. Vanuit het hart en niet alleen vanuit het hoofd. Dat voel je, dat zie je en dat ga je meemaken deze avond. De lezing in Lelystad heeft als thema: “Opstijgen of afdalen? Over Pino in een Kringloopwinkel en Samen soep maken en meer….”

Als je de naam Gabriël Anthonio googled duikel je van de ene verbazing in de andere. Zijn lezingen over persoonlijk leiderschap worden alom geroemd en door zijn persoonlijke verhalen wordt menig persoon geraakt. Op verzoek van de Ontmoetingskerk (PG Lelystad) komt Anthonio naar Lelystad voor een inspirerende lezing. De kerk wil graag iets betekenen voor de stad en haar inwoners. Door het uitnodigen van Anthonio geeft de kerk de stad eigenlijk een mooi kado.

Pino in de Kringloopwinkel….

In de lezing wordt eenieder uitgenodigd om stil te staan bij zijn of haar kwaliteiten. Niet wat je niet kan, maar wat je wel kan telt. Anthonio doet een aantal praktische handreikingen hoe je meer positieve invloed kan uitoefenen allereerst op jezelf en daarna op anderen. Als mens zit je vaak vast in je eigen natuurlijke groef. Deze lezing zet alle luikjes open en nodigt je uit om dingen op een andere manier te doen. Omdenken, andersom denken, anders kijken naar je situatie met praktische en ontroerende tips.

Anthonio gaat in op de kracht van kwetsbaarheid, verbinding en dialoog. Over het leren kijken en luisteren naar wat het leven brengt en wat dat ons te zeggen heeft. De lezing is niet alleen luisteren naar theorie en praktijkvoorbeelden maar ook met elkaar in gesprek gaan op verschillende manieren. Het sluit naadloos aan bij de verlangens van de Ontmoetingskerk. Deze kerk wil graag van betekenis zijn voor alle Lelystedelingen die daar behoefte aan hebben. Hartelijk welkom!

Donderdag 5 september 20:00 uur
Ideeënwinkel – Kroonpassage 3 Lelystad
(oude pand van de Kijkshop)