Licht

Het coronavirus maakt dat er vanaf vandaag ( dinsdag 15 december 2020) voor de samenleving, en dus ook voor de kerk, ingrijpende maatregelen van kracht zijn. Een lock-down, zoals deze is voor de meeste van ons een nieuwe ervaring. Alleen essentiële winkels nog open. Het is een gunst dat er eten te koop is. Maar bij veel mensen, vooral bij ondernemers van niet essentiële waar, maar ook in de cultuur, zal de schrik om het hart zijn geslagen. Onzekerheid alom. Veel mensen deden op de valreep nog wat inkopen of brachten een bezoek aan de kapper. Het was druk in de winkelstraat.

Vreemde kerstviering

De maatregelen hebben ook grote gevolgen voor de kerk; zeker rond Kerstfeest. De vieringen zullen alleen online te volgen zijn. Dat zal een vreemde kerstbeleving geven.

Aandacht voor elkaar

Van Jezus wordt verteld dat hij het Licht van de wereld is. Hij werd geboren in een tijd die volstrekt anders is dan die van vandaag. Maar wat overeen mag komen is dat God geboren is én wordt in een onzekere wereld en licht wil geven voor de toekomst. En dat je daar als individu bij betrokken bent. Deze Kerst wordt anders voor ons allemaal, jong of oud. De meeste van ons zullen achter de eigen voordeur blijven. Die ervaring mag in ons iets wakker maken om aandacht te geven aan elkaar. Iets wat onbeduidend lijkt kan meer licht brengen in het leven van mensen dan je zelf voor mogelijk houdt. Daar is de geboorte van Jezus een voorbeeld van.

Alle goeds toegewenst door,

André van der Galiën (jongerenwerker), Marjolen Veerbeek (ouderenpastor) en Klaas de Lange (predikant)

P.S. Wanneer u ons graag spreken wilt kunt u gewoon contact opnemen en vinden we een passende oplossing

Pin It on Pinterest