Ruim 4000 euro voor coronafonds

Vijf tieners hebben vrijdag 12 juni namens onze kerk een nachtje buiten geslapen om te ervaren hoe het is om dakloos te zijn. Het buiten slapen is een onderdeel van de actie Nacht zonder Dak van  hulporganisatie Tear. Zij zamelen met de actie geld in voor het coronafonds.

Online bouwen

Om 18:00 uur klonk het startsein en mochten alle tieners aan de slag met de bouw  van een eigen krotje in hun tuin. Dat leverde prachtige creaties op.  De dertig kids van diverse kerken  uit Lelystad  hielden online contact via Zoom. Zo konden ze continu meekijken bij de bouwwerken van de anderen.

Regen en onweer

Alle kinderen gingen vol goede moed in hun zelfgebouwde doos, of hutje slapen, maar onweer en regen gooide om mindernacht roet in het eten. De meeste hutjes hielden het niet en de tieners konden gelukkig allemaal veilig binnen verder slapen. Slechts twee kinderen hebben echt de hele nacht in hun doos doorgebracht. het was in ieder geval een groot avontuur voor alle deelnemers.

Ruim 4000 euro

Met een geweldige  inzet van 30 tieners en de hulp van zoveel sponsors is er meer dan 4000 euro opgehaald.