Welkom lieve kinderen

Vandaag is het 22 november en dat is de is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. We noemen dat ook wel Eeuwigheidszondag. We staan in de kerk stil bij iedereen die overleden is en bij iedereen die verdrietig is. Jij bent vast ook wel eens verdrietig. Hoe fijn is het dan dat iemand je troost.
Daar gaan we het deze week over hebben, over troost.

Kaars aansteken

Pak alvast een kaars en lucifer. De grotere kinderen kunnen na het aansteken van de kaars blijven kijken naar een kort interview met dominee Klaas en Lente die doe-opdracht uitlegt. De kleinere kunnen na het kaars aansteken kijken naar het verhaal hieronder.

Mooi verhaal

Voor de kleinere kinderen is hier een mooi verhaal van Vos en Haas over verdrietig zijn en troosten. Kijk maar naar  dit filmpje,

Doe- opdracht

Lente heeft in het filmpje al verteld  wat de doe-opdracht van deze week is. Hieronder is het nog eens uitgelegd.
  • Maak een mooie kaart of versier een mooie steen om iemand te troosten.  Ook zijn we benieuwd naar liedjes die jullie troosten.
Wij zijn heel benieuwd naar het eindresultaat en jullie liedjes! Stuur alles maar naar ons op via mail of app 06-10917935

Foto’s van de welkomstopdracht

We hebben weer leuke foto’s gekregen van de welkomstopdracht van vorige week! Ruben heeft een heel mooi bord gespijkerd en Hannah heeft ook wel een heel origineel Welkom gemaakt. Als je goed kijkt zie je ook wie er bij Hannah welkom is 🙂