In april en mei hangen er een serie speciaal gemaakte schilderijen in de Ontmoetingskerk. De kunst is gemaakt door “Het pasencollectief’. Dat zijn zestien amateurschilders in de leeftijd van 15 tot 80 jaar. Zij hebben zich laten inspireren op het thema ‘Van U is de Toekomst”

Fré Wiersma

Schilderijen om bij stil te staan

Openslaande handen, donkere wolken, een engel. Het thema “Van U is de Toekomst” hebben alle kunstenaars op eigen wijze vormgegeven. Ook het materiaalgebruik is heel divers. Hierdoor is het een hele afwisselende tentoonstelling geworden.

Remate v.d. Sluijs

Kruiswegstatie van kaarsen

Naast de schilderijen heeft Ger Postma een kruiswegstatie van kaarsen gemaakt. Een kruisweg beeld de lijdensweg van Jezus Christus uit. Meestal is dat een serie van veertien staties (vaak schilderijen). In de Ontmoetingskerk is voor de kruiswegstatie een serie kaarsen gebruikt. De kruisweg biedt de mogelijkheid om stil te staan bij wat Jezus heeft meegemaakt in de laatste uren van zijn leven op aarde. Dit kun je doen door de kruisweg bij langs te gaan, waarbij je je bezint op wat deze lijdensweg van Jezus Christus voor jou.

Een uitgebreid Interview Lezen met Ger Postma? Klik hier

 

Ger Postma

Welkom in de kerk

Wil je de kunst met eigen ogen zien of zelf de kruiswegstatie bekijken? Dat kan iedere dag tussen 10 en 12 uur. Dan is de kerk open voor bezoek, een moment van stilte, het aansteken van een kaarsje of een gesprek. Op de balie van de keuken ligt een informatieblad. De schilderijen blijven hangen tot 22 mei 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest