Vanaf De Stille Week (2 april) hangen er opnieuw een serie speciaal gemaakte schilderijen in de Ontmoetingskerk. De kunst is dit jaar gebaseerd op het jaarthema van de Protestantse kerk: ‘Aan Tafel’.  De schilderijen zijn door verschillende amateurschilders vervaardigd. Naast mensen van de Ontmoetingskerk hebben ook enkele belangstellende buiten onze kerk hun bijdrage geleverd.

 

Wat is het schildercollectief?

Het schilderscollectief is een groepje mensen die het fijn vindt om kunstwerken te maken die ontstaan vanuit een gezamenlijk uitgangspunt. Alle kunstenaars werken op eigen wijze aan een werk. Daarnaast komt het collectief enkele keren per jaar samen voor overleg, om elkaar te inspireren en te overleggen waar een ieder tegenaan loopt.   Uiteindelijk worden alle werken voorzien van een begeleidende tekst.

In gesprek met de kunstenaars

Wij nodigen u/jullie van harte uit om op Palmzondag (2 april) naar de eerste Vesper te komen. Na afloop  bestaat de mogelijkheid, onder het genot van een kopje koffie of thee, met de kunstenaars van gedachten te wisselen over hun motivatie en inspiratie. Dit alles in de hoop dat deze verbeeldingen nog meer voor u/jullie zal mogen gaan spreken.

Schilderijen centraal tijdens Vespers

Ook op maandag-, dinsdag- en woensdagavond is er een (interkerkelijk) vesper. Tijdens iedere Vesper zal een, door de voorganger gekozen, schilderij centraal staan. Wij hopen met elkaar weer een bijzondere Stille Week te mogen ervaren. Iedereen is van harte welkom! De Vespers beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een half uur. De inloop is  vanaf 19.00 uur.

Welkom in de kerk

Om de kunst te bekijken kun je dagelijks terecht  tussen 10 en 12 uur. Dan is de kerk geopend voor bezoek, een moment van stilte, het aansteken van een kaarsje of een gesprek. Op de balie van de keuken ligt een informatieblad. De schilderijen blijven en tot 30 mei in de kerk hangen.

 

 

 

.

 

 

]

Pin It on Pinterest