Vanaf De Stille Week hangen er opnieuw een serie speciaal gemaakte schilderijen in de Ontmoetingskerk. De kunst is dit jaar gebaseerd op het thema: ‘Oervloed / Gods Adem’.  De schilderijen zijn door dertien amateurschilders vervaardigd. Naast mensen van de Ontmoetingskerk hebben ook enkele belangstellende buiten onze kerk hun bijdrage geleverd.

Schilderijen om bij stil te staan

Kun je het thema ‘Oervloed / Gods Adem’ ook in een afbeelding weergeven? Dat is vaak zo persoonlijk. Eigenlijk is het iets tussen jezelf en het mysterie. Toch hebben het afgelopen half jaar dertien mensen dit thema te verwerken in een schilderij. De schilderijen geven een bijzondere sfeer aan de kerk. Juist in de Stille Week is het de moeite waard om in alle rust en stilte de kunst te bekijken.

Kruiswegstatie van kaarsen

Naast de schilderijen is er ook een kruiswegstatie van kaarsen gemaakt. Een kruisweg beeld de lijdensweg van Jezus Christus uit. Meestal is dat een serie van veertien staties (vaak schilderijen). In de Ontmoetingskerk is voor de kruiswegstatie een serie kaarsen gebruikt. De kruisweg biedt de mogelijkheid om stil te staan bij wat Jezus heeft meegemaakt in de laatste uren van zijn leven op aarde. Dit kun je doen door de kruisweg bij langs te gaan, waarbij je je bezint op wat deze lijdensweg van Jezus Christus voor jou.

Welkom in de kerk

Wil je de kunst met eigen ogen zien of zelf de kruiswegstatie bekijken.. Dat kan iedere dag tussen 10 en 12 uur. Dan is de kerk geopend voor bezoek, een moment van stilte, het aansteken van een kaarsje of een gesprek. Op de balie van de keuken ligt een informatieblad. De schilderijen blijven hangen tot na Hemelvaartsdag. In de kerk worden de coronamaatregelen in acht gehouden.