Belangrijk werk op de achtergrond

De ledenadministratie van de Protestantse Gemeente Lelystad is gevestigd op een prachtige locatie op de Groene Velden. Het is geen kerk, maar de woning van Ina Wijnja en haar man. Het is een bijzondere rustgevende plek waar Ina heerlijk in de tuin zit te werken.  Ina: “het voordeel van dit werk, is dat je het gewoon vanuit huis kan doen. Met mooi weer zet ik de computer in de tuin en mobiel ben je tegenwoordig ook overal bereikbaar.”

Plezier in het werk

Al ruim 12,5 jaar werkt Ina voor de ledenadministratie.  Het werk is in al die jaren behoorlijk veranderd. “In het begin zette ik alles op een cd-rom. De predikanten waren nog niet heel erg bekend met een digitale ledenadministratie, dus ik heb regelmatig bij ze gezeten. Tegenwoordig is het allemaal een stuk makkelijker, want je kan gewoon alles online doen. Dominee Klaas de Lange is er ook heel handig mee.”

Ina vindt het leuk om werk op de achtergrond te doen. “Het meest plezier heb ik als er snel actie moet worden ondernomen. Zo was er onlangs het spontane idee om leden van Protestantse Kerk Lelystad voor Pinksteren een kaart te sturen. Dan moet er veel geregeld worden. Het is leuk als dat allemaal goed gaat.”

Fijne gesprekken

Ina is op werkdagen tussen 9 en 12 bereikbaar. Ze wordt regelmatig gebeld. “Ik ben een neutraal persoon en mensen bellen mij soms ook wat makkelijker dan een dominee.  Naast fijne gesprekken en contacten zijn er soms conflicten of zijn mensen boos. Dan probeer ik te luisteren en zo mogelijk te helpen. Af en toe verwijs ik ze door.

Neutraal persoon

De ledenadministratie is niet zo zichtbaar, maar voor de kerk wel van essentieel belang. Ina: “Zonder een goede ledenadministratie raak je mensen kwijt. Als mensen verhuizen dan zorg ik dat ze worden overgeschreven. Ook regel ik dat nieuwe bewoners bezoek krijgen van iemand uit de desbetreffende wijk. Kinderen die gedoopt worden, schrijf ik in, want ook dat is belangrijk.“ Naast de administratie, doet Ina ook de coördinatie van het kerkblad, regelt ze wekelijks de zondagse mededelingen en verzorgt ze de adressen voor het verjaardagsfonds. Ina: “Het verjaardagsfonds is een enthousiaste groep die langs de deur gaan als iemand jarig is. Je ontvangt een kaart en kunt een bijdrage in een groen busje doen. De vrijwilligers halen hiermee toch aardig wat geld op en daarmee kunnen we in de kerk weer mooie dingen doen.”

Het is een plek voor iedereen

Het geloof speelt een belangrijke rol in het leven van Ina. “Ik kan niet zonder, daar leef ik mee.  De Ontmoetingskerk is een kerk die bij me past. Het is een plek voor Iedereen en we geven elkaar de ruimte die we nodig hebben. We hebben er fijne vrienden. De kerk was een heerlijke plek om op te groeien met basiscatechese en credo. Het was een mooie tijd.”

Hardlopen en klussen

In haar vrije tijd heeft Ina nog twee andere hobby’s. “Ik hou van hardlopen. Beweging is wel nodig, want het werk van de ledenadministratie doe je vooral zittend.” De andere hobby is bij een bezoekje aan de Groene Velden al gauw duidelijk. Er staat een mooie woning, maar van binnen wordt er nog volop geklust. “We doen alles zelf, maar dat vinden we ook erg leuk om te doen.” Een rondleiding door het huis belooft veel goeds. Het wordt straks nog druk met bezoekjes aan de ledenadministratie.

 

Categorieën

Pin It on Pinterest