Mechteld Jansen spreekt over ‘het Verlangen elkaar te verstaan’

Wie is het Lelystadse ‘volk’ en wie is de Lelystadse ‘elite’ en hoe blijven we met elkaar verbonden? Op woensdag 14 september om 20:00 uur geeft Mechteld Jansen een lezing in de Flevomeer Bibiltoheek in Lelystad. De avond staat in het teken van het ‘Verlangen om elkaar te verstaan’. Mechteld: “Veel mensen verzuchten dat wij ten diepste het vertrouwen in elkaar als samenleving kwijt zijn. Hoe kunnen we elkaar weer vinden?”

Maandag sprak Mechteld Jansen bij Omroep Flevoland over de avond.

Boeiende spreker

Mechteld Jansen was als rector en bijzonder hoogleraar Missiologie jaren verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zij schreef een boeiend en inspirerend essay over het groeiend wantrouwen in de samenleving.

Van wantrouwen naar vertrouwen in elkaar!

We leven momenteel in een samenleving in crisis, waarin de onderlinge spanningen groeien en mensen steeds meer tegenover elkaar lijken te staan. Boos op elkaar, boos op “de” overheid. Boos dat hun huidige bestaansrecht drastisch lijkt te veranderen door alle “crisissen” (klimaat, oorlog, stikstof, energie, inflatie, toeslagenaffaire, compensatie Groningen, etc.) die de grond onder hun voeten lijkt weg te slaan. Het wantrouwen groeit, maar hoe houden en vinden we weer verbinding?

Geloof en kerk

In de lezing komt ook de vraag naar voren of en hoe geloof en kerk een brug kunnen slaan. Dat is een zoektocht waar veel gelovigen in Lelystad mee worstelen. Maken wij ook deel uit van de zogenaamde “elite”? En zijn we in staat verbinding te maken met “het volk”? (wie dat ook mogen zijn). Hoe kunnen we in deze periode van toenemende spanningen, helpen het verlangen naar verbinding te realiseren?

Boeiende avond voor iedereen

De avond wordt georganiseerd door de werkgroep Geloofsproeverij 0320 van de Ontmoetingskerk. Deze groep houdt met enige regelmaat inspirerende avonden die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen.