Dat onze kerk 50 jaar bestaat is niet onopgemerkt gebleven. In het weekendcafé vertellen Louw Keegstra (al 38 jaar bij de kerk) en Henk Breukelman (al 41 jaar lid) over de kerk en het feest dat er aan komt.

Veranderingen

“Vijftig jaar geleden had de kerk een hele andere plek in de samenleving”, vertelt Henk op de radio: “Het was nog een hoofdrolspeler, terwijl  het nu een bijrol heeft.”

Toch probeert de ontmoetingskerk nog wel kerk in de samenleving te zijn: “We organiseren een hele hoop dingen waar een hele hoop mensen op afkomen”, reageert Louw. Voorbeelden zijn het ontmoetingsfestival of de voedselbank.

Toch bruisend

“Het instituut kerk is veranderd, maar het geloof is er niet minder om geworden”, zegt Henk. Toch bruist het nog wel vult Louw aan: “We hadden een vrijwilligersavond, daar zijn nog tachtig tot honderd mensen.”

Weten wat er nog meer veranderd is? Bekijk de video bovenaan dit artikel.

Feest

Ter ere van vijftig jaar kerk wordt er een drie dagen feest gevierd. Zo is er een feestavond, een reünie en natuurlijk een kerkdienst. Meer weten over het feest ter ere van het vijftigjarig jubileum van de Ontmoetingskerk? Klik hier.