Onthaasten, verstillen, rust, verdiepen, verlangen, verbinden. Zomaar een aantal woorden die genoemd zijn op de introductieavond mediteren op 18 november. Met elkaar hebben we gesproken over waarom we belangstelling hebben voor mediteren, wat we verwachten of hopen dat het brengt. De aanleiding kan divers zijn. Een ieder is in de hectische tijd waarin we leven op zijn of haar manier opzoek naar verstilling, bezinning, verbinding én er is de wens om dit samen in een groep te ervaren, te leren.

In de christelijke traditie is mediteren een oude maar ook een moderne vorm van bidden. Om in stilte gedachten te laten komen en te laten gaan, onrust los te laten en open te staan voor de Bron.

 

We hebben ook gesproken over de praktische en organisatorische kant, dat gaan we nog verder uitwerken.  De avond hebben we afgesloten met een eerste meditatie.

Heb jij, heeft u belangstelling om mee te doen? Je bent van harte welkom op

Donderdag 9 Januari 2020

om 19.30 uur

in de Ontmoetingskerk

Opgeven is niet nodig maar als je een email stuurt naar mediteren@pg-lelystad.nl, ontvang je een aantal dagen voor de meditatie bijeenkomst een informatie mail.

Ciska de Lange, ds. Klaas de Lange, Maryann de Jong

Pin It on Pinterest