“Licht in het duister” is het thema van de oecumenische (online) viering op zondag 16 januari 2022 om 11.00 uur in de Petruskerk. Voorgangers zijn Ad van Kampen (voorganger eigen parochie) en dominee Klaas de Lange.Deze viering is de start van de jaarlijkse week van de gebed voor de eenheid van de christenen die gehouden wordt van 16 tot en met 23 januari 2022.

Teken van hoop

“Licht in het duister” is het thema dat aangereikt is door de Raad van Kerken in het Midden-Oosten. Er wordt stil gestaan bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus.De centrale Bijbeltekst komt uit Mattheüs 2 vers 2: “Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden”. Verschijning van de ster als een langverwacht teken van hoop. We vragen een ieder sterretjes (tekens) van hoop mee te nemen om zo samen in de viering een hoopvolle sterrenhemel te maken.

Kijkt u mee?

De Oecumenische viering van 16 januari is te volgen op:  Kerkdienst Gemist.-> Petrus kerk in Lelystad of klik op deze link.

Week van gebed

De oecumenische dienst is de aftrap voor de week van gebed. Tijdens deze week is er  elke avond om 19.30uur een (online) gebedsmoment vanuit één van de deelnemende kerken in Lelystad, Meer informatie klik dan hier.

Wereldwijde traditie

In de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid  bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen in Nederland zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief. Voor meer informatie over de week van gebed klik hier.