Onze regering heeft een harde lockdown afgekondigd. Hoofddoel is om contact tussen mensen zoveel mogelijk te beperken om zo de virusverspreiding te verminderen.  De kleine kerkenraad heeft zich ook beraden. Zij vindt dat wij als Protestantse Gemeente Lelystad onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dienen te nemen.

Kerstvieringen online

Allereerst is er de belangrijke vraag: Wat doen we met kerst?
De kerstvieringen worden uitsluitend online aangeboden. De tijdstippen kunt u vinden op de poster en de kerstkaart die u heeft ontvangen:

* Kinderkerstfeest om 18:00 uur

* Kerstnachtdienst om 22:00 uur

* Eerste Kerstdag: om 10:00 uur

Deze diensten kunt u via de website (kerkdienstgemist) bekijken Ook op een later tijdstip als u wilt.
Komt u dus niet naar de kerk!

Alles gaat online

Verder is het volgende besloten voor de periode t/m 19 januari:
* Kerkdiensten worden alleen online aangeboden.
* Vergaderingen of besprekingen dienen online te worden gehouden en niet meer in de kerk.

Kerk dagelijks open

De kerk blijft wel open van 10 - 12 voor bijvoorbeeld een pastoraal gesprek of een stiltemoment in de kerk.  Dit blijven we aanbieden vanuit genoemde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Houdt u alstublieft aan de geldende richtlijnen.
Gezien de aard van de coronacrisis, konden we geen ander besluit nemen.  We blijven de verbinding zoeken met u, jou en jullie. Ziet u ook naar elkaar om waar dat kan?

Online verbonden

We willen graag ook tijdens de kerstdagen met elkaar verbonden blijven. Houdt u de komende dagen de website in de gaten, dan leest u hier meer over. Ook kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief.

Gezegende feestdagen

De (kleine) kerkenraad wenst u Gezegende Feestdagen. We bidden dat we elkaar weer in goede gezondheid mogen ontmoeten als de coronamaatregelen dat toelaten.