De online kinderkerk gaat deze week over Ruth en Naomi en we gaan kippen sparen! Ook is er weer een hele leuke doe-opdracht!

Welkom lieve kinderen!

Pak alvast een kaars en lucifers en dan klik je hier voor het welkom.

Zing mee met het lied: Goedemorgen welkom allemaal, klik hier

Noami en Ruth

Vandaag gaat het verhaal over Ruth en Naomi. Je mag kijken en luisteren naar het verhaal. Klik hier.

De doe opdracht gaat over……

Als je klaar bent met luisteren vertelt Siem hier wat je deze week voor doe-opdracht gaat doen.

Misschien heb je zelf een goed idee voor een kippenspaarpot?

Kippen sparen voor Afrika

Voor de doe-opdracht kan je dus een theedoosje gebruiken. Als je dat niet hebt, is hier een voorbeeld van hoe je zelf een spaardoosje kunt knippen en vouwen.
Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar hoe het geworden is. Maak een foto of vlogje en mail dit naar ons. Dan zorgen wij dat je volgende keer kan zien wat iedereen gemaakt heeft.

Duimpje omhoog voor jullie actie!

De kippen die jullie sparen krijgen een plekje op een zorgboerderij in Gambia. Dat is een piep klein landje in Afrika. Gambianen eten veel eieren en kippen, maar die halen ze uit het buitenland. Een eigen kippenboerderij is veel goedkoper. Op de zorgboerderij gaan mensen werken met een beperking. Zo kunnen zij voor hun eigen eten zorgen. De kinderen zijn super blij dat jullie voor de kippen gaan sparen.

Wat een prachtige knuffelarken!

Vorige week hebben jullie echt prachtige arken thuis gemaakt. Welke vind jij het mooiste? Kijk maar! En vergeet niet deze week een foto/filmpje van je spaardoosje te maken!

Veel plezier!

 

 

 

Pin It on Pinterest