Op woensdag 2 maart vindt er in de Domkerk in Utrecht een gebedsmoment plaats voor vrede en recht in Oekraïne. De korte viering vindt plaats om 17.30 uur onder de titel: Vrede is voor iedereen en wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2. Klik hier voor meer informatie over de tv-uitzending

Plek voor zorgen en smeekbeden

De oorlog in Oekraïne laat niemand koud. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vindt er op zo’n grote schaal een invasie plaats op het Europese continent. De kerk is een plek waar angsten en zorgen neergelegd kunnen worden en waar gesmeekt kan worden om vrede en recht. Een plek waar gelovige en ongelovige met hun zorgen terecht kunnen.

Kerk open voor stilte en gebed

De Ontmoetingskerk is dagelijks open tussen 10 en 12 uur. Dan is er de mogelijkheid om een kaars te branden en/of een gebed op te schrijven. Er is ook ruimte om je zorgen te bespreken of een moment van stilte te houden.

Bron: Protestantse Kerk Nederland