Ook aankomend jaar willen we op 8 januari 2023 een Top2000-kerkdienst organiseren en daarvoor hebben we jullie medewerking nodig.

Vaste gewoonte

De Top2000-viering een vaste gewoonte geworden in onze kerk. Zoals bij de meeste bekend zendt NPO Radio 2 de Top2000 uit in de laatste week van het jaar, tussen Kerst en Oud en Nieuw, met de mooiste muziek uit de popgeschiedenis. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek. De hitlijst is non-stop te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. Jaarlijks luisteren en kijken circa 10 miljoen mensen.

Top 2000 in de kerk

In de Top2000 staan veel nummers met een inhoud die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of over God. Andere gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Muziek over geloof

We willen de komende Top2000 organiseren met wedewerking van gemeenteleden die een actieve bijdrage leveren aan de dienst, zoals een lezing of een gedicht of een stuk tekst n.a.v. een song.

Hulp gezocht bij muzikale invulling

We zoeken mensen die willen helpen met de organisatie van de dienst én met de muzikale invulling. Die hulp bij muzikale invulling kan bijvoorbeeld bestaan uit zelf muziek maken of met een beperkt aantal mensen muziek maken, maar ook uit suggesties aanleveren voor songs uit de Top2000 en bij voorbaat daar iets over vertellen.

Inspiratie

Klik hier voor de Top-2000 lijst van vorig jaar (2021) voor de nodige inspiratie.

Doe mee!

Wilt u helpen bij de organisatie of bij de muziek of wilt u een nummer aanmelden, dan graag een mailtje of telefoontje naar Ap Schouten  of 0320-224780.

Terugblik naar een oude top 2000 kerkdienst

Lees hieronder een prachtige terugblik van de Top 2000 van 2020

https://pg-lelystad.nl/eerste-top2000-viering-van-the-beatles-naar-chefs-special/

Pin It on Pinterest