We hebben jullie hulp nodig! Voor het nieuwe kerkblad zoeken we antwoord op de vraag; Wat doe jij in de 40-dagentijd? Stuur je vaker een kaartje, eet je geen vlees, kijk je minder tv, bied je vaker je hulp aan of bid je meer? Wij horen het graag.

Inspireren

De 40-dagentijd is een periode van bezinning. Vaak gebruiken we die om onszelf weer even stil te zetten. Heb je inspiratie nodig, klik dan hier.

Inleverdoos / app of mail

Door met elkaar te delen wat we doen, kunnen we elkaar bemoedigen en inspireren.Laat het ons in een paar zinnen weten.

Wat doe je?
Waarom?
Wat betekent het voor je?

 

Mail, stuur naar de kerkapp 06- 82986151 of doe je antwoord in de schoenendoos in de hal! Heb je een fotootje? Dan is dat helemaal leuk!!!! Reageer voor maandag 13 maart

Veertigdagentijd – hoe zit het ook al weer?

Waar je tijdens Advent uitgebreid toeleeft naar kerstavond of eerste kerstdag, is de 40-dagentijd vaak maar een saaie en zelfs donkere periode. Advent schittert met lichtjes, en elke week een kaarsje aansteken, maar in de 40-dagentijd is dat niet aan de orde en gaan de kaarsen juist ook een keer helemaal uit.

En waar je in de Adventsperiode alles feestelijk aankleedt, is de 40-dagentijd juist een periode van bezinning, en van vasten. Maar hoewel het klinkt alsof de 40-dagentijd saai is, is dat het juist helemaal niet! De vastentijd oftewel de veertigdagentijd is de voorbereiding op het Paasfeest: het feest van de overwinning op de dood door Jezus. Traditioneel wordt er op de zondagen niet gevast (en daarom kom je op 40 dagen uit!) De 40-dagentijd is dan ook bij uitstek de periode om je te bezinnen op wat je hebt en wat je kan laten, of waar je anders mee om zou willen gaan.

 

 

Pin It on Pinterest