Het wordt een bijzonder mooie Passiedienst. Zondag 27 maart om 19:00 uur brengt de Cantorij onder leiding van dirigent Marion Boshuizen Stabat Mater van Antonio Caldara ten gehore. De Cantorij wordt hierbij begeleid door een groep professionele muzikanten bestaande uit viool, altviool, cello, hobo/blokfluit, fagot en orgel.

Passiedienst

De Cantorij heeft vanaf het begin van haar bestaan (nu ruim 26 jaar) de traditie gehad om ieder jaar in de veertigdagentijd een Passiedienst te verzorgen. Het is iedere keer weer een hele puzzel om een nieuwe passie/cantate te vinden die geschikt is voor de Cantorij, want we zijn maar een klein koor met ook beperkte financiële middelen en solisten zijn duur. Toch is dat tot nu toe steeds gelukt.

Stabat Mater

Twee jaar geleden had de Cantorij het Stabat Mater van Caldara al ingestudeerd en stonden we klaar om het uit te voeren. En toen brak corona uit. Twee weken voor de Passiedienst ging Nederland in lockdown….. en het duurde anderhalf jaar voor we er weer in gingen geloven en opnieuw begonnen te studeren.

Discipline

Instuderen van dit Stabat Mater vergt veel van zowel koor als Marion als dirigent. In eerste instantie het studeren van de noten en er dan vervolgens muziek van maken vraagt discipline en inzet. Maar de koorleden zijn erg enthousiast. Op dit moment klinkt onder de zangers al de verzuchting dat het jammer is dat het nu alweer snel afgelopen is.

Projectzangers

Omdat de Cantorij van zichzelf klein zijn, is er een oproep gedaan voor projectzangers. Op dit moment zingen er speciaal voor deze cantate tien mensen mee, met als gevolg dat er meer evenwicht in de verschillende partijen is en er ook echt een koor staat.

Meezingen?

De cantorij van de Protestantse Gemeente te Lelystad werkt regelmatig mee aan de kerkdiensten in de Ontmoetingskerk. Wilt u meezingen met ons? Dan bent u van harte welkom op de repetities, die worden gehouden op dinsdagavond van 8 tot 10 uur in de Ontmoetingskerk. Voor meer informatie klik hier