Omzien naar elkaar

Hoe zorg je voor elkaar als je elkaar steeds minder ziet. Dat is de uitdaging van het
pastoraat. Piet van Dorssen vertelt: “Corona heeft een gigantische impact op de kerk en de ontmoeting. De oudere generatie is soms doodsbenauwd om in de kerk te komen. De zondagse kerkgang is vaak weggevallen, maar ook veel clubs liggen al maanden stil. Dat zorgt voor eenzaamheid.”

“Soms kan een gesprekje op straat al voldoende zijn.”

Piet zoekt vanuit het Netwerkpastoraat naar nieuwe manieren om in coronatijd en daarna, voor elkaar te zorgen. “Wij vragen aan iedereen om goed op te letten. Kijk om je heen, misschien kun je wel iets voor een ander betekenen. Soms kan een gesprekje op straat al voldoende zijn. Het verschil is soms heel eenvoudig te maken.”

Ogen en oren van de kerk

“Vroeger had de kerk een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en ouderlingen. Dat waren de ogen en oren van de kerk. Dat is nu allang niet meer zo en daardoor verliezen we soms ook mensen uit het oog”, vervolgt Piet. “Het pastoraat van de kerk wil daarom graag dat iedereen een stukje van dat werk op zich neemt.

We moeten het samen doen

Door corona is er veel ontmoeting weggevallen. Toch wil het pastoraat van de kerk zoeken naar mogelijkheden om er voor elkaar te zijn. Daar hebben ze wel wat hulp bij nodig. Piet: “Wil je iets betekenen voor je medemens, misschien juist nu, dan kan dat heel eenvoudig en eenmalig.

“We zijn blij met iedereen die een steentje wil bijdragen”

Zo kun je bijvoorbeeld helpen met het organiseren van een mini-koffieochtend waarbij maximaal tien mensen worden uitgenodigd. Dat is coronaproof en heel veilig en het kan net dat verschil maken voor mensen die nu in een isolement leven. Misschien heb je zelf wel een mooi idee om ontmoeting mogelijk te maken. We zijn blij met iedereen die een steentje wil bijdragen, dus laat het ons weten, dan kijken we samen naar wat je kunt doen.”

Kerk dagelijks open

Misschien komt u zelf al maanden niet meer in de kerk, maar verlangt u er wel naar. De Ontmoetingskerk is dagelijks open van 10-12 uur en er is altijd iemand aanwezig met wie u op veilige afstand een kopje koffie kunt drinken. Tijdens deze uren is het erg rustig in de kerk. Er zijn slechts enkele personen, dus u kunt veilig even rondkijken of een kopje koffie drinken. De maatregelen rondom corona worden heel strikt nageleefd.

Neem gerust contact op met Piet van Dorssen van het Pastoraat.
Mail: pastoraat@pg-lelystad.nl
Bel: 0320-247199

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest