Met het doorknippen van een sierlijk lintje is afgelopen vrijdag de tentoonstelling ‘fundamenten van de kerk’ feestelijk geopend. De tentoonstelling hangt in de Ontmoetingskerk en is gemaakt naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de kerk. Voor de expositie zijn vijftig vrijwilliger gefotografeerd die allemaal een andere functie hebben in de kerk.

Enthousiaste jongeren

De tentoonstelling is gemaakt door vier enthousiaste jongeren van de kerk, met ieder hun eigen talent. JP Boersma deed de opmaak, Bente Koole maakte foto’s, Daan van der Pijl was het manusje-van-alles en Tom Bolhuis hield het overzicht. “Die samenwerking leidde tot dit prachtige resultaat”, vertelde Elisabeth van leeuwen daarover in haar inleiding.

“Die samenwerking resulteerde in dit prachtige resultaat”

Na de inleiding nam JB Boersma het woord om meer te vertellen over de tentoonstelling. “In de tentoonstelling staan vijftig fundamenten centraal”, vertelde JP. Die fundamenten zijn de vrijwilligers van de kerk. Alle vrijwilligers hebben een voorwerp vast dat te maken heeft met hun vrijwilligerstaak en hebben zelf een tekst uitgekozen die goed past bij hun taak in de kerk. “Maar vijftig is maar een getal, deze groep staat voor veel meer vrijwilligers.” Sloot JP de uitleg af.

Vervolgens knipte Daan van der Pijl het lintje door, werd er champagne getoost en kon iedereen genieten van de tentoonstelling. Klik hieronder op de foto’s om te vergroten.

Foto’s: Albert Schuitema, Daan van der Pijl, Joram van Doodewaard en Tom Bolhuis

De jongeren zijn 2,5 maand bezig geweest met het project. Van idee tot ontwerp, van foto’s maken tot na bewerken ze deden het allemaal zelf. Alleen bij het printen en het ophangen hebben ze hulp gehad.

Heel november te bekijken

De tentoonstelling is heel november te bekijken in zaal 6 (achter in de kerk). De kerk is elke dag open tussen 10 en 12.