Het was 5 september een prachtige zondag met schitterend weer. In de vroege ochtend kleurde de regenboog hoopvol boven de Ontmoetingskerk. In het jeugdhonk druppelden ondertussen de taarten, cakes en koeken binnen. Een professionele jury van gemeenteleden bestaande uit meester banketbakker Tjep Fennema, koster Petra de Vroom en onze jonge, talentvolle bakster Meike Bolhuis proefden bijna een uur lang alle baksels.

Kleurrijke kindertaarten

Zeven kinderen hadden een heerlijke taart ingeleverd. De kindertaarten vielen duidelijk op, want ze waren allemaal heel kleurrijk Geel, blauw, rose, groen en rood. Van snoeptaart tot gezonde vruchtentaart. De kinderen konden een eigen prijs winnen.

Van U is de toekomst!

De bakkers die het thema: Van U is de toekomst!  in hun baksel verwerkt hadden, konden extra punten krijgen. Het bleek alles behalve een makkelijk thema te zijn. Toch waren er een aantal mooie opvallende themataarten.

Onze nieuwe jongerenpredikant Eva had een prachtige chocoladetaart gebakken. Het bruin vormde de aarde, de kruimeltjes op de taart het zaaigoed en bovenop de taart stond een zaaier van Playmobil.

Er was een cake met een spandoekje waarin het thema was verwerkt en een taart waarop de  kerk was nagetekend. Soms was het thema verstopt in de taart zelf. Zo was er een op het oog eenvoudige appeltaart, maar achter de taart zat een prachtig duurzaam verhaal. De taart was gemaakt met producten uit de regio, alles duurzaam en zelfs verpakkingsvrij.

Creatieve kinderen

Veel kinderen bleken hun eigen creatieve gedachten te hebben. Er was een hele originele legotaart waarin de toekomst was uitgebeeld, een prachtige wereldbol, een snoeptaart en de Ark van Noach met alle dieren.

Winnaars op smaak

De jury onder leiding van Tjep Fennema had een zware taak om al die taarten en koeken te proeven en te beoordelen. Een smaakvolle, maar toch ook best lastige opdracht. De ene taart zag er prachtig uit, maar viel wat zwaar op de maag. De andere taart was weer heel lekker, maar daar was dan niks van het thema in terug te vinden. Uiteindelijk gaf smaak de doorslag. Renske en Hannah gingen er vandoor met de kinderprijs. Hun taart smaakte bijzonder lekker en verdiende daarom de eerste prijs.

Hannah en Renske zijn de winnaars van kinderbakwedstrijd

Bij de volwassenen was de keuze veel lastiger. Er werd meerdere keren geproefd, maar uiteindelijk won de Schwarzwälder Kirsch van Maartje Klerk. Ook daar gaf de smaak de doorslag.

Maartje Klerk wint de bakwedstrijd met een Schwarzwälder Kirsch

Heel Lelystad bakt!

Na de bevestigingsdienst van jongerendominee Eva was er buiten voor de kerk alle gelegenheid om de taarten en koeken te proeven. Iedereen kon met een gevulde maag naar huis.

Fotogalerij

Kijk hieronder naar een selectie van bakkers en foto’s die aan de wedstrijd hebben meegedaan.