Een levende fruitautomaat, een slecht werkende komkommerkwekerij en een tandenfee. Allemaal ingrediënten die dit jaar bij het Theater weekend langskwamen. In het theaterstuk werd dit keer het Bijbelverhaal van de verloren zoon in een nieuw jasje gestoken en dat in één weekend! Hieronder een overzicht van het weekend, met de mooiste foto’s!

Creatief proces

Theaterweekend is elk jaar een creatief proces dat al op vrijdagavond begint. Dan worden drie Bijbelverhalen, dit jaar geselecteerd door de nieuwe jongerenpredikant Eva, omgetoverd in heuse theaterstukken. Op grote stukken papier worden dan allemaal losse ideetjes samengesmeed tot drie logisch verhalen. Aan het eind van de avond kiezen de jongeren zelf met welk verhaal ze de rest van het weekend verder gaan.

Klik op de foto’s om te vergroten:

Uiteindelijk werd het verhaal van de verloren zoon gekozen die wegtrekt naar Las Vegas om een komkommerkwekerij te beginnen. Als hij daar aankomt vergokt hij zijn geld en mislukt de oogst en moet hij weer terug naar huis.

Vol enthousiasme aan de slag

Op zaterdag ging de groep vol enthousiasme aan de gang. Om 9 uur werden de eerste casino onderdelen gebouwd, video’s opgenomen en druk geoefend bij muziek. Later op de dag werd het hele podium omgebouwd, repeteerde toneel en werden de techniek klaar gezet.

Na het avondeten (patat met een snack) was de doorloop (waar nog genoeg mis gaat) en kon er in de kerk geslapen worden.

Klik op de foto’s om te vergroten:

De volgende ochtend werd met kleine oogjes aan het ontbijt de laatste details doorgesproken en was de generale repetitie. En tot slot om 11 uur de uitvoering, ook dit jaar we weer een succes!

Klik op de foto’s om te vergroten:

Het hele theaterweekend terugkijken? Klik hier!

Pin It on Pinterest