In één weekend een theaterstuk in elkaar zetten? De jongeren van onze kerk bewijzen dat ze het al 20 jaar kunnen! In één weekend hebben ruim 20 jongeren ook dit jaar weer een Bijbelverhaal naar het nu getrokken. Dit jaar naar aanleiding van het verhaal van Daniël. In het verhaal veroverde Thierry Baudet België en Nederland, het land samen werd omgedoopt tot Beneland en Daniël werd niet in een leeuwenkuil gegooid maar in het frituurvet.

Tekst gaat verder onder de video

Vrijdag

Op vrijdagavond beslisten de jongeren aan de hand van welk Bijbelverhaal zij een stuk wilden schrijven. Met 1 stem verschil werd toen gekozen voor Daniël. De groep werd in drieën gedeeld en elk groepje mocht een begin, midden en eind schrijven. Uiteindelijk kwam daar Daniël als Belg uit, en Baudet (Koning Darius) die België wilde veroveren.

Theaterworkshop op zaterdag

Om goed beslagen ten ijs te komen werd zaterdag afgetrapt met een cursus theater maken onder professionele begeleiding. In 1,5 uur werd de jeugd de fijne kneepjes van het theater vak bij gebracht.

Na een stevige lunch, gingen de groepen uiteen. Jongeren gingen acteren, decor maken of filmpjes opnemen aan de hand van het thema. Zo maakte de decorgroep lavendelstokjes en een frituurpan waar Daniël en zijn vrienden in gegooid konden worden. De filmploeg maakte naast journaals met Friets Wester op locatie, ook meerdere reclames, bijvoorbeeld voor Givt, een bezorgdienst voor jongeren en lavendelzakjes.

Zondag de uitvoering

Na een kort nachtje voor de jongeren (ze mochten in de kerk blijven slapen) werd er om 7 uur gezamenlijk ontbeten en nog snel de generale repetitie gedaan. Bij de uitvoering om elf uur werd het publiek eerst opgewarmd, vervolgens werd het stuk gespeeld, waarin uiteindelijk Daniël ervoor zorgde dat alles weer goed kwam. En er werd afgesloten met het lied: ‘Frietje, Frietje, Frietje’ op de muziek van Ruby van de Kaiser Chiefs.

Hieronder is een video te zien van theaterweekend, met deze link zijn alle video’s te bekijken.