We mogen vanaf 5 juli weer naar de kerk! Een dag om naar uit te zien. Maar het zal ook wel een wat vreemde gewaarwording zijn na meer dan 3 maanden enkel online-vieringen. U bent weer van harte welkom, maar er zijn wel een aantal spelregels waar we ons aan zullen moeten houden om het veilig en goed voor elkaar te houden (het coronavirus is nog niet weg…)

Waar moet u rekening mee houden?

• U wordt uitgenodigd per stadsdeel. De ene zondag mogen de mensen die ten westen van de spoorlijn wonen naar de kerkdienst komen en de andere zondag zij die ten oosten ervan wonen. (Het schema is onderaan dit nieuwsbericht te vinden).
  • Bij binnenkomst wordt u ontvangen door de gastvrouw en dient u uw naam op een lijst te zetten.
  • De garderobe is gesloten. Uw jas kunt u meenemen naar de kerkzaal.
  • In de kerkzaal zijn medewerkers die u aanwijzingen geven. Bij hen kunt u terecht met vragen.
  • Houdt u er rekening mee dat u mogelijk niet op uw gebruikelijk plek kunt zitten.
  • Er mag niet worden gezongen.
  • Na de dienst verlaten we de zaal via 2 uitgangen. Daar wordt ook gecollecteerd.
  • Er mogen maximaal 100 mensen per zondag komen. Dit is inclusief medewerkers aan de dienst. Vol is dus vol.
  • De viering in de kerk zal live te volgen zijn via KerkdienstGemist.

Koffie drinken nog niet mogelijk

En dan het koffiedrinken na de dienst: Dat mag helaas nog niet. Maar u mag elkaar natuurlijk wel uitnodigen om koffie te komen drinken in uw eigen tuin. (Dat kan ook nadat u naar KerkdienstGemist hebt gekeken.) Het zal dus nogal anders gaan dan we gewend waren. Maar met medewerking van iedereen moet het lukken om samen te vieren! Heeft u nog vragen dan kunt u mailen naar secretaris@pg-lelystad.nl. Tot ziens in de kerk!

Namens de kerkenraad, Joop de Wolf

Wie mag wanneer?

• 5 juli: west
  • 12 juli: oost
  • 19 juli: west
  • 26 juli: oost
  • 2 augustus: west
  • 9 augustus: oost
  • 16 augustus: west
  • 23 augustus: oost
  • 30 augustus: west

Blijf thuis bij de volgende klachten

• Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Kan ik naar het toilet tijdens de kerkdiensten?

Het is mogelijk om naar het toilet te gaan tijdens de kerkdiensten, wel wordt geadviseerd om voor dat u naar de kerk toe gaat eerst thuis nog naar het toilet te gaan.

Is er crèche tijdens de diensten?

Tot en met 9 augustus is er geen crèche.

Is er kindernevendienst?

Vanwege de geldende coronamaatregelen in de kerk en onze ervaring dat er weinig kinderen in de kerk zijn in de zomerperiode hebben we besloten om in de zomervakantie geen kindernevendienst aan te bieden. Toch kunt u tijdens de online viering wel verhalen en werkbladen maken. Klik hier voor de werkbladen. (Eerst zie je uitleg en vervolgens de werkbladen per zondag). Na de zomervakantie (vanaf 16 augustus) zien we graag alle kinderen weer terug in de kindernevendienst in de kerk.

In onderstaande infographic worden de regels nog eens samengevat