Met Pasen is er opnieuw een interactieve zoomdienst. Om toch een beetje een gevoel van gemeente zijn te creëren kunt u vanaf nu digitaal via het internet aanhaken bij de dienst. Na de dienst kunt u via Zoom in kleine groepjes gezamenlijk digitaal koffiedrinken. Lees hier een impressie van Joop de Wolf.

Wat is er anders dan?

Naast kerkdienstgemist kunt u nu ook via zoom deelnemen aan de dienst. Zoom is een digitaal videoprogramma waarbij u tijdens de dienst niet alleen de kerkdienst ziet maar ook andere zoom-kerkdienstbezoekers. Belangrijk, Zoom is geen vervanging van kerkdienstgemist. Kerkdienstgemist blijft gewoon toegankelijk.

Hoe werkt het?

Zoom is een simpel programma, waarmee u met 1 klik op de knop deelneemt aan de kerkdienst.  Wilt u aanhaken bij dit zoom-initiatief? Klik dan op de onderstaande knop.

Als u zich hebt opgegeven krijgt u elke zaterdag een mail met de actuele link voor die zondagsdienst. Op zondagmorgen klikt u op de link. Als u de dienst via zoom wilt meevolgen dan logt u even vóór 10 uur in. Wilt u alleen koffiedrinken, dan klikt u op de link als de dienst is afgelopen.

Mocht u op zondagochtend bedenken of u mee wilt doen, dan kunt u ook rechtstreeks naar zoom gaan. Klikt u daarvoor op deze link (eventuele passcode: 650766).

Digitaal koffiedrinken

Als de dienst is afgelopen is er ook de mogelijkheid om in kleine groepjes digitaal koffie te drinken. Wilt u meedoen? Dan blijft u na de dienst hangen in de zoommeeting en pakt u een kopje koffie of thee. Alle zoom-bezoekers die zijn blijven hangen worden na de dienst automatisch in kleine koffie-drink-groepjes verdeeld. Zo kunt u even bijpraten.

Niet zo technisch?

Geen probleem! Als u zich opgeeft via de site kunt u ook uw contactgegevens achterlaten. Mocht u er dan niet uit komen, dan wordt er contact met u opgenomen om u verder te helpen. Mocht u vooraf al vragen hebben, dan kunt u mailen naar samen@pg-lelystad.nl

Dominee Klaas de Lange was te gast bij Omroep Flevoland om te vertellen over de Zoomdiensten. Klik hieronder om daar meer over te lezen en het interview terug te kijken.

Veel gestelde vragen

Maakt het uit of ik deelneem via telefoon, tablet of pc?

Nee, dat maakt niet uit. De enige vereiste is een internetverbinding en een microfoon (en eventueel een camera).

Heb ik een camera nodig op mijn apparaat deel te nemen aan de zoomdiensten?

Nee, dat hoeft niet. U kunt ook deelnemen aan de diensten zonder een camera. Dan ziet u de andere gebruikers wel, maar zij kunnen u niet zien.

Het is zondagochtend en ik heb geen link ontvangen in de mail, wat moet ik doen?

Als u geen link hebt ontvangen kunt u toch deelnemen aan de zoommeeting, dat kan door op deze link te klikken (eventuele passcode: 650766). Stuur ook een mail naar samen@pg-lelystad.nl met de vraag waarom u geen link heeft gehad. Dan lossen we dat voor u op.

Ik heb me vergeten op te geven, kan ik alsnog mee doen?

Dat is geen probleem, u kunt toch deelnemen door op deze link te klikken (eventuele passcode: 650766). Wilt u in het vervolg een mail krijgen, geef u dan op via deze link.

Kan ik nu alleen nog via zoom de dienst volgen

Nee. De dienst is ook nog te volgen via kerkdienstgemist. Klik hier om naar kerkdienstgemist te gaan.

Is er ook interactie met de zoom-bezoekers tijdens de dienst?

Dat is niet mogelijk in alle diensten. Tijdens de dienst met Pasen is er wel interactie mogelijk.