Waarom een straatpastor?

Het idee voor een straatpastor ontstond bij de twee inloophuizen van het IDO (Interkerkelijk Diaconaal Overleg). Daar wordt onder andere hulp geboden bij praktische zaken, zoals voedsel, schuldhulpverlening, enzovoorts. De medewerkers merkten steeds vaker dat bezoekers ook wilden praten over hun levensvragen. Je kunt daarbij denken aan mensen die in het leven beschadigd of teleurgesteld zijn. Ook kampen sommigen met gewetensvragen of worstelen ze met gebeurtenissen. Niet iedereen durft daarvoor hulp te vragen. De straatpastor is laagdrempelig en is er voor alle Lelystedelingen.

Mensen die vragen hebben, kunnen de straatpastor vinden in de inloophuizen van het IDO en bij BinnenInn, een ontmoetingsruimte in De Gordiaan. De straatpastor zal daarnaast ook veel op straat zijn.

Vrijwilligersnetwerk

Charissa Kok is de eerste straatpastor van de stad en begint op 1 december. De bedoeling is dat er de komende jaren een heel vrijwilligersnetwerk van straatpastors komt. Het straatpastoraat is telefonische bereikbaar via 06-30041681 en vanaf januari is er ook een website online.

Zeven Lelystadse kerken

De Stichting Straatpastoraat wil dat iedereen met een levensvraag de straatpastor weet te vinden. De straatpastor wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdrages vanuit zeven Lelystadse kerken, de Maatschappij van Welstand, het Kansfonds en een Solidariteitsbijdrage van KNR- projecten in Nederland (PIN).