Delen • Ontmoeten • Verdiepen

In de Ontmoetingskerk staat Ontmoeting centraal
Contact opnemen

Delen

We zijn een kerk met de blik naar buiten gericht. Een kerk die midden in de stad staat. Wij delen Gods liefde graag met jou.

Ontmoeten

De Ontmoetingskerk is een plek waar je God kan ontmoeten, waar je vrienden maakt, gezelligheid vindt en levensvragen kunt stellen

Verdiepen

Bij ons mag je vragen stellen, twijfelen, zoekende zijn. Onze kerk is er om rust te vinden, inspiratie te krijgen, gedachten te delen.

In de Ontmoetingskerk staat Ontmoeting centraal

Kerk op zondag

Bij ons in de kerk staat Ontmoeting centraal; ontmoeting met God, maar ook ontmoeting met elkaar. Zo is er na iedere kerkdienst tijd om elkaar te spreken tijdens het koffie/thee drinken. Lees meer.

Kerk op werkdagen

Op werkdagen staan de kerkdeuren bijna dagelijks open. Er is een Ontmoetingsclub voor ouderen,  een Cantorij om samen muziek te maken, een knutselclub voor kinderen en er zijn jongerenclubs voor de jeugd. Ontdek wat er nu speelt.

Kerk voor iedereen

De Ontmoetingskerk is een plek om vrienden te maken, levensvragen te stellen, plezier te maken, lief en leed te delen. Alles in de aanwezigheid van God.

In de Ontmoetingskerk staat delen centraal

Delen met onze omgeving

De Ontmoetingskerk heeft bijna eindeloos veel activiteiten om samen het geloof met elkaar te delen. Naast het samen delen willen we ook zichtbaar zijn in de wijk en onze stad. We willen Gods liefde en rijkdom delen met de alle mensen om ons heen, met woord en daad. 

Delen in de wijk

Onze kerk staat in de Atolwijk. We organiseren graag activiteiten waar we de wijk bij betrekken. Zo hebben we de afgelopen jaren met de buurt het Ontmoetingsfestival georganiseerd. Een feest waarin buurt- en kerkgangers elkaar ontmoeten. Ook zijn er activiteiten waar de buurt(kinderen) aan mee kunnen doen, zoals de Prutsertjes en de Ontmoetingsclub. 

Delen in de stad

De Ontmoetingskerk wil ook graag zichtbaar zijn in de stad. Dertig jaar geleden hebben we daarom samen met de andere kerken het IDO opgericht. Deze diaconale organisatie is er voor iedereen, maar met name voor de kwetsbare mensen in onze samenleving.  

Delen in Liefde

Geloof en liefde horen bij elkaar. Als Ontmoetingskerk willen we de liefde van Jezus delen. Dat doen we op zondagochtend, maar ook op iedere andere dag van de week

Delen door te luisteren

Een luisterend oor voor iedereen. De Ontmoetingskerk is een gemeenschap waar we elkaars leed en liefde delen. Er zijn toegeruste pastorale medewerkers voor een persoonlijk gesprek. Lees meer 

Delen door te geven

De Ontmoetingskerk bestaat dankzij de giften van anderen. Daardoor kan ook de diacnoie haar werk doen. Doet u mee? 

In de Ontmoetingskerk staat verdiepen centraal

Mediteren in de kerk

Onthaasten, verstillen, rust, verdiepen, verlangen, verbinden. In de christelijke traditie is mediteren een oude, maar ook een moderne vorm van bidden. Om in stilte gedachten te laten komen en te laten gaan, onrust los te laten en open te staan voor de Bron. In onze kerk zijn er speciale avonden voor meditatie. Klik hier voor meer informatie. Je kan ook mailen naar Maryann de Jong.

Gespreksgroep 35+

Geen tijd of zin om naar de kerk te gaan, maar heb je wel behoefte aan praten over wat jou bezighoudt en wat geloof daarin kan betekenen. Ga dan eens naar de gespreksgroep. De groep bestaat uit dertig- en veertigplussers die midden in het leven staan, maar toch tijd willen maken voor het geloof. Ontmoeting staat tijdens de avonden centraal. Je bent welkom. Voor meer informatie mail met Peter Broer gespreksgroep@pg-lelystad.nl

Kijk in de agenda voor nog meer activiteiten rondom Verdieping

Protestantse gemeente Lelystad

Persoonlijke verhalen

Inloophuizen: plek van rust en veiiligheid

Inloophuizen: plek van rust en veiiligheid

Welkom, de koffie staat klaar! Het doet huiselijk aan, met plantjes in de kozijnen, een keuken waaruit de geur van koffie opstijgt een propvolle spelletjeskast en gezellige banken met rode...

Lees meer
“De natuur zit fantastisch in elkaar”

“De natuur zit fantastisch in elkaar”

Als 7-jarig jongetje struinde Ebele van der Veen (72) over de Friese velden en hoorde en zag hij van alles om zich heen. Wanneer hij vertelt over de vele nestjes met kievietseieren die hij in zijn...

Lees meer

Pin It on Pinterest