Een plek voor ontmoeting en bezinning

Persoonlijk door te delen, ontmoeten en verdiepen AgendaContact opnemen

Ontmoetingskerk lelystad

Wie zijn we?

Wij zijn een kerk waar het geloof heel divers wordt beleefd, van vrijzinnig tot wat rechtlijniger tot evangelisch. Voor iedereen is plek. Mensen met verschillende geloofsbeleving staan schouder aan schouder in één gemeente.

De Protestantse Gemeente Lelystad is meer dan een kerkgebouw, het is een prachtige ontmoetingsplek, voor de gemeente, voor de buurt, voor wie maar wil.

We weten ons als Protestantste Kerk verbonden met de kerk van Jezus Christus.

Wat doen we?

De Ontmoetingskerk is een plek voor ontmoeting en bezinning. Een plek om nieuw leven te vieren en om afscheid te nemen. Te trouwen, te dopen en te rouwen, vreugde naast verdriet. Ook is er veel ruimte voor muziek. Naast de samenzang is er een Cantorij en houden we regelmatig diensten waarbij iedereen zijn eigen instrument kan meenemen – Speel je mee?

Kerk voor jou!

Persoonlijke Verhalen

Het geloof in de Ontmoetingskerk wordt heel divers beleefd. In een serie persoonlijke verhalen vertellen mensen van alle leeftijden wat zij vinden in onze kerk.

Kerk in de stad

De Ontmoetingskerk wil er graag zijn voor de inwoners van Lelystad. Stap onze kerk binnen om zomaar even tot rust te komen of een kaarsje te branden. Er is ruimte om naar muziek te luisteren of een gesprek te voeren met een vrijwilliger of predikant. Ook kunt u uw gedachte of een gebed in het gastenboek schrijven.

De kerk is helaas niet altijd open, maar we streven ernaar om er zoveel mogelijk voor de stad en haar inwoners te zijn.

Het gebouw

De Ontmoetingskerk is het oudste kerkgebouw van Lelystad.

Het is 1968 gebouwd naar een ontwerp van architect Onno Greiner voor de Hervormde en Gereformeerde gemeenten van Lelystad.

De kerk is in 2009 verbouwd. De binnentuin heeft een overkapping gekregen en is omgebouwd tot een open, gezellige en gastvrije ontvangstruimte.