Hoe kunnen we eerlijker en duurzamer leven en elkaar daarbij helpen? Op donderdagavond 30 maart om 20:00 uur geeft econoom en schrijver Paul Schenderling hierover een lezing in de Ontmoetingskerk (Atolwijk).  

Wat is er nodig om rechtvaardig te handelen binnen onze economie. Paul Schenderling legt tijdens zijn lezing op een heldere en eenvoudige manier uit hoe onze huidige economie in elkaar zit. Vervolgens geeft hij concrete en praktische adviezen hoe we eerlijker en duurzamer kunnen leven en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen.

Pijnlijke keuzes

Om de klimaatcrisis te lijf te gaan, zijn pijnlijke keuzes nodig. Daar weet Paul Schenderling alles van. ”Ik koop spullen die lang meegaan en te repareren zijn. Bij voorkeur tweedehands. Ook eet ik vegetarisch.” In zijn lezing vertelt Paul hoe je samen met anderen je leven kan veranderen.

Er is leven na de groei

Naast tips voor individuele huishoudens geeft Paul ook een visie op het tijdperk na de groei. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt hij mensen mee naar het Nederland van 2040. In zijn visie is Nederland dan een land dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Mensen zijn gelukkiger geworden en de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders is intact gebleven.

Ruimte voor vragen

Paul heeft tijdens zijn lezing altijd veel ruimte voor vragen en interactie. Vaak willen mensen weten welke maatregelen er nodig zijn om het nieuwe verhaal voor Nederland te realiseren.Daarbij komt het van pas dat hij ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring heeft bij bureau Berenschot en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Paul heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de sociale en ecologische effecten van consumptie en publiceerde meerdere boeken.

Geloofsproeverij 0320

De lezing wordt georganiseerd door de werkgroep Geloofsproeverij 0320 van de Ontmoetingskerk. Deze groep houdt met enige regelmaat inspirerende avonden die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen.

Pin It on Pinterest