Ochtenddiensten

In de Ontmoetingskerk wordt iedere zondag om 10:00 uur een kerkdienst gehouden. De kerk is een half uur voor het begin van de dienst open.

In de hal is een gastvrouw aanwezig om iedereen verder te helpen en wegwijs te maken in het kerkgebouw.

Avonddiensten

Op zondagavond is er met enige regelmaat een dienst om 19:00 uur.

Na de dienst is er altijd tijd voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie/thee.

Lees hier onder alles over onze kerkdiensten.

Livestream op zondag

Kijk live mee met onze diensten

Via Kerkdienstgemist is het mogelijk om live mee te kijken op zondag of op een ander moment terug te kijken en luisteren.

Ontmoetingen

De kerkdiensten van de Ontmoetingskerk zijn heel verschillend, maar er is één overeenkomt: het draait om de ontmoeting, De ontmoeting met God en met elkaar staat centraal.

Toegankelijk

Onze kerkdiensten zijn heel toegankelijk en inspirerend. In de diensten lezen we de oude verhalen uit de Bijbel die ons nog steeds kunnen helpen bij het leven van alle dag. In ons vaak drukke bestaan is de Ontmoetingskerk een plek om tot rust te komen, zodat je daarna weer gesterkt en met nieuwe energie de week in kan gaan.

De sfeer verschilt van dienst tot dienst. Er zijn traditionele kerkdiensten, maar er zijn ook kerkdiensten waarin we gebruik maken van een mobieltje of waarin de kinderen centraal staan. De wat specialere diensten zijn heel toegankelijk voor als je niet zo vaak naar de kerk gaat of als je nog nooit in de kerk bent geweest. Kijk voor het aanbod in de agenda. We ontmoeten je graag.

Top 2000-diensten

Jaarlijks is er een Top-2000 dienst. Popnummers die als inspirerend en/of als drager van geloof worden ervaren. In deze dienst worden deze liederen gezongen/ beluisterd met een persoonlijke toelichting van degene die een lied heeft aangedragen.

Diensten in de Stille Week en Pasen

Vanaf de avond op Palmzondag tot en met de woensdagavond daarop volgend, worden er (interkerkelijke) vespers gehouden. Op Witte Donderdag een dienst waarin ook het Avondmaal wordt gevierd, op Goede Vrijdag worden de passieverhalen gelezen en bezongen, en op zaterdagavond laat vieren we in de Paaswake de Opstanding van Christus, met ook de doopgedachtenis. Op Paasmorgen wordt met de kinderen het Paasfeest gevierd

Diaconale diensten

In verschillende kerkdiensten staat diaconie hulp centraal staat. Betrokken zijn op een ander, je inleven in andermans omstandigheden en hulp bieden wanneer dat nodig is. Op Dankdag en bij de IDO-dienst gaat het vooral om plaatselijke hulp. Bij Werelddiaconaat gaat het om projecten wereldwijd of om noodhulp.

Roze Viering

Een aantal keer per jaar wordt er in de Ontmoetingskerk een Roze Viering gehouden Deze viering voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) is bedoeld voor iedereen.

De dienst wordt georganiseerd door mensen uit verschillende kerken en de Liberaal Joodse Gemeente. Tijdens de dienst is er ruimte voor verhalen, het aansteken van het licht, samen zingen en stil zijn.

Hemels Gelag

Vijf keer per jaar is er het Hemels Gelag. Dit is een viering die hangt tussen kerk en kroeg. Het is een viering voor iedereen met veel interactie.

Er is altijd een actueel onderwerp met een uitdagende spreker en natuurlijk is er ruimte voor een drankje na afloop aan de bar.

Het Hemels Gelag vindt plaats om 19:30 in het Jeugdhonk van de Ontmoetingskerk.

Pin It on Pinterest