Alle onlinediensten van de stille week tot en met Pasen op een rij.

Zondag 5 april 2020

Onlinedienst door ds. Klaas de Lange

Als teken van verbondenheid kunt u thuis zelf een kaars aansteken wanneer in de viering de paaskaars wordt aangestoken.

Het is Palmpasen deze zondag. We lezen over de intocht van Jezus in Jeruzalem. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar ook heel verschillend. (Matteüs 21,1-11)  “Hosanna” en “kruisig Hem” blijken niet zover uit elkaar te liggen. Waar staan wij aan de weg? Ook zien we hoe een Palmpasenstok gemaakt kan worden.

Maandag 6 april 2020

Online avondgebed door ds. Fritz Kaiser, De Hoeksteen

In deze Stille Week worden avondgebeden verzorgd door voorgangers uit verschillende kerken in Lelystad. Het thema wordt bepaald door één van de schilderijen die dit jaar door het schilderscollectief zijn gemaakt.

Thema voor dit avondgebed: Onoverbrugbaar?

Dinsdag 7 april 2020

Online avondgebed door ds. Peter Roosendaal, ‘t Anker

Thema voor dit avondgebed: Over een opgerold kleed en een uitgerold plan

Woensdag 8 april 2020

Online avondgebed door ds. Kees Smit, De Lichtbron

Thema voor dit avondgebed: Sanctus

Donderdag 9 april 2020; Witte Donderdag

Online dienst door ds. Klaas de Lange en Marjolen Veerbeek

We lezen in deze dienst de verhalen over  Jezus en zijn leerlingen (Mattheus 26). Het onbegrip de verwijdering, de onmacht. In die omstandigheden eet Jezus samen met zijn leerlingen het Pesachmaal

Wij vieren deze avond het Avondmaal.

U kunt thuis meevieren. Wilt u dat? Zet dan voor de dienst brood en wijn/druivensap klaar binnen handbereik.

Vrijdag 10 april 2020; Goede Vrijdag

Online dienst door ds. Klaas de Lange en Marjolen Veerbeek.

Als teken van verbondenheid kunt u thuis zelf een kaars aansteken

Het lijden en sterven van Jezus heeft veel mensen geraakt en geïnspireerd, tot geloof en vertrouwen om in zijn voetsporen te gaan. De verhalen die we in deze viering lezen (uit Mattheus 27) spreken voor zichzelf; ingrijpend en indrukwekkend. De kaarsen worden gedoofd; het lijkt voor altijd donker te worden

Zaterdag 11 april 2020; Van Stille Zaterdag tot Paaswake

Online dienst door ds. Klaas de Lange en Marjolen Veerbeek.

Als teken van verbondenheid kunt u thuis zelf een gedoofde kaars neerzetten (maar leg wel iets klaar waar u de kaars mee aan kunt steken)

Alles lijkt verloren. Het graf van Jezus wordt zelfs beschermd als een plaats delict. In één van de schilderijen die dit jaar door het schilderscollectief is gemaakt lijkt een krachtenspel tussen donker en ligt, bijna tastbaar. Waar kan bescherming worden gezocht? Maar het onmogelijke kan mogelijk worden.  We lezen uit Ezechiël 37 en Mattheus 28. Vrouwen vonden een leeg graf en engelen spraken: Hij is opgestaan!

De nieuwe paaskaars mag weer branden en het mag ons herinneren aan onze doop.

Een nieuwe begin; een nieuw leven!

Zondag 12 april 2020; Pasen

Online dienst door ds. Klaas de Lange en André van der Galiën

De Heer is opgestaan! We vieren Pasen met de kinderen met verhalen, liedjes en filmpjes. Een nieuw begin: Iedereen mag het weten. Dus nodig uw kinderen en kleinkinderen uit om samen voor de laptop te gaan zitten om los van elkaar, maar toch gezamenlijk dit grote feest te vieren!