Wie jarig is, wordt gefeliciteerd. Ook onze kerk heeft naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan vele felicitaties gehad. Hieronder een overzicht.

Partnergemeente uit Magdeburg

Eén van de felicitaties kwam van de partner gemeente in Magdeburg. De afgezanten lazen een brief voor vanuit de Duitse gemeente (een vertaling van de brief staat in het aankomende Venster). Dat gebeurde allemaal op de zaterdag van de reünie. In de video hieronder is het aanbieden van een cadeau en het voorlezen van de brief te zien.

De gemeente Magdeburg bood de Ontmoetingskerk ook een cadeau aan. In die gemeente zamelen ze geld in voor een nieuw orgel. De Ontmoetingskerk kreeg één pijp van het oude orgel en een bloemstuk cadeau (klik hier voor de tekst. Een vertaling van de tekst komt in het aankomende Venster). Ook kregen we een uitnodiging om in 2024 langs te komen als de kerk in Magdeburg 200 jaar bestaat.

Flevum en classispredikant

Ook uit Nederland kwamen felicitaties. Onder meer van de classispredikant Klaas van der Kamp. Hij schrijft in zijn brief: “Nu is het moment daar dat jullie 50 jaar Protestantse Kerk in Lelystad vieren. Jullie verstaan als niet eerder hoe Abraham en Sara zich hebben gevoeld. De één moest omhoog zien naar de sterren om na de vijftig te beseffen dat hij leeft van de belofte. De ander moest glimlachen toen ze de omvang van de beloften vernam. Dat het jullie zo moge vergaan: dat God jullie in de toekomst versteld zal doen staan.” Klik hier om de hele tekst te lezen.

Ook Flevum feliciteerde de Ontmoetingskerk met zijn verjaardag. Dat deden ze door o.a. ‘wel gefeliciteerd’ te spelen. Luister dat optreden hieronder terug.

Andere felicitaties

Verder kwamen er nog felicitaties van PLEK, het platform van Lelystadse kerken. Van hen kregen we een mooie bos bloemen. Ook kwamen er nog felicitaties binnen van oud kerkleden, oud voorgangers, oud organisten, noem het maar op. Er is uitgebreid aan ons gedacht!