Ben jij de nieuwe, energieke predikant voor kinderen, jongeren en jonge ouders in de Protestantse Gemeente Lelystad? (voor 3 jaar, 20 uur per week)

Durf jij mee op reis te gaan?

Durf op reis te gaan” Dat is de titel van het jeugdbeleidsplan van de Protestantse Gemeente Lelystad (Klik hier om het te lezen). Onze jongeren zijn van grote waarde voor onze kerk. We zien het als onze taak om Gods liefde door te geven en de jeugd te begeleiden op hun geloofsreis. Wij willen daarbij ook extra aandacht voor jonge ouders en hun levensvragen.

Wie ben jij?

Voor jou als jongerenpredikant ligt het accent op het aanwezig zijn binnen het bestaande jeugdwerk. Daarnaast wordt van jou een aanjagende rol gevraagd om gedurfde avonturen aan te gaan met de kinderen, jongeren en hun ouders.

Van jou als jongerenpredikant wordt verwacht dat je ons kan helpen om woorden te geven aan het geloof. Woorden die aansluiten bij de belevingswereld van de generatie tot 35 jaar. Daarnaast haal je energie uit de samenwerking met je collega’s en kerkelijke en maatschappelijke organisaties in Lelystad.

Profielschets

Wij zoeken een jongerenpredikant die:

• de Bijbelse boodschap vertaalt naar ons leven hier en nu
  • kinderen en jongeren enthousiasmeert en begeleidt bij hun geloofsreis
  • met daadkracht en humor en met creativiteit eigentijdse vormen van vieren en kerk-zijn realiseert
  • een theologische master heeft afgerond
  • zich bij voorkeur in (of nabij) Lelystad wil vestigen

Durf jij het aan om met onze kinderen, jongeren en jonge ouders op reis te gaan?

Dan nodigen we je uit om te reageren op onze vacature.

Wat bieden wij?

De predikant komt in dienst als projectpredikant voor een periode van drie jaar. De aanstelling verloopt volgens de per 1 juli 2021 ingaande “arbeidsvoorwaarden voor predikanten in tijdelijke dienst”. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de beroepingsprocedure.

Informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Peter Broer, telefoon 06-102 864 75 of mail. Informatie over de Protestantse Gemeente Lelystad is te vinden op deze website.

Reageren

Een schriftelijke reactie in de vorm van een motivatiebrief en een CV kan tot en met dinsdag 13 april a.s. worden gestuurd naar Gea Bussink-Veerbeek.