De eerste Top2000-viering in de Ontmoetingskerk op 5 januari werd druk bezocht. Voor deze speciale dienst hadden meerdere gemeenteleden een nummer ingestuurd, welke ze tijdens de dienst toelichtten. De muziek was gevarieerd met bijvoorbeeld muziek van Van Dikhout, maar ook van Sting, U2 en Graham Nash.

De avond werd geopend door Joop de Wolf  een van de organisatoren van de avond: “Bij ieder lied zal een link worden gelegd met het Bijbelverhaal en mogelijk ook welke persoonlijke inspiratie uit het lied wordt gehaald.”

Live muziek

Ook werden meerdere nummer tijdens de dienst live gespeeld. De driekoppige band Mr Sandman bracht de nummers Halleluja (Leonard Cohen), Bridge over Troubled Water (Simon and Garfunkel) en Let it Be (The Beatles) ten gehore. Bij het nummer Halleluja vertelde Joop de Wolf: “Ik kende dit lied als eerste in de versie van Jeff Buckley. Het was in een CD-winkel in Almere toen ik net een biertje had gekregen van de eigenaar. Als je de tekst goed beluistert is het één en al oude testament. Koning David komt langs maar ook Simson. Het brengt ons terug naar de tijd van Richteren en Samuel. Gaat het om een echt of om een gebroken Halleluja, dat mogen we ons afvragen”

Luister hieronder Halleluja van Leonard Cohen door Mr Sandman live tijdens de Top2000-dienst. Tekst gaat verder onder video. 

 

Jong en oud hadden nummers ingediend. Zo vertelde Abel van Doodewaard over het nummer In your arms van Chef’s Special: “Ik heb dit nummer gekozen omdat ik het heel mooi vind, het geeft je hoop en het geeft je moed. De eerste zin is ‘I know your gone’. En als ik denk aan die zin, dan denk ik aan iemand die weg is gegaan of iemand die dood is gegaan. Maar in dit geval dacht ik aan Jezus, aan Hemelvaart. Die naar de Hemel is gegaan, en ooit weer terug komt”

Helma Zijlstra sloot, met de inbreng van “Thank you for the music”, de reeks van Top2000-nummers af. Ze vertelde hoe ze kan genieten van muziek, iets om dankbaar voor te zijn. Een passende afsluiting van deze muzikale avond waarin gemeenteleden met elkaar konden genieten van goede muziek en waarin verhalen gedeeld werden.

Luister hieronder naar alle nummer uit de Top2000-dienst

Pin It on Pinterest