Muziek in de kerk verbindt

In de Ontmoetingskerk kennen we de kracht van muziek
Contact opnemen

De kracht van muziek in de kerk

Genieten van een prachtige solo, zelf meezingen, luisteren naar het orgel of misschien speel je zelf wel een instrument en wil je een keertje meespelen tijdens een kerkdienst. In de Ontmoetingskerk kennen we de kracht van muziek en daarbij is veel ruimte voor zowel professionals als amateurs.

Muziek door profs en amateurs

Tijdens de kerkdiensten wordt de gemeente door een aantal zeer goede organisten/pianisten begeleid. Daarnaast is er veel ruimte voor andere vormen van muziek in de kerk. Kan je mooi zingen, speel je een eigen instrument of heb je een idee voor een muziekdienst. Het is allemaal mogelijk! Tijdens de Speel je Mee-dienst is iedereen welkom zijn muzikale steentje bij te dragen.

Relipopviering

Een kerkdienst met religieuze popmuziek in plaats van de standaard kerkelijke muziek. De relipopviering is een gewone viering, alleen wordt er andere muziek gebruikt. 

Ons eigen kerkkoor ‘Cantorij Lelystad’

Muziek weerspiegelt iets van Gods heerlijkheid en van de hemel. Samen zingen versterkt de eenheid en saamhorigheid van ons als kerk.  In de Ontmoetingskerk kun je ook regelmatig luisteren naar ons kerkkoor Cantorij Lelystad. Zij helpen bij het aanleren van nieuwe liederen en zorgen voor een muzikale invulling van speciale kerkdiensten. Hier lees je meer over De Cantorij.

 Popmuziek in de kerk 

Muziek is emotie en daarvoor hoeft de muziek niet altijd kerkelijk te zijn. In de speciale Top 2000-kerkdiensten worden geloof en popliedjes met elkaar verbonden. Persoonlijke verhalen van kerkgangers over hun gedachten bij de laatste hits.  Geloof en muziek zijn aan elkaar verbonden.

 

 

 

 

 

Protestantse gemeente Lelystad

Meer berichten over muziek in de kerk

 

Taizeviering met mooie liederen en meditatieve momenten

Taizeviering met mooie liederen en meditatieve momenten

Op zondag 16 juni  wordt er om 19:00 uur een Taizéviering gehouden in de Ontmoetingskerk. De viering, in de stijl van Taizé, bestaat uit het zingen van Taizéliederen, gebed, Schriftlezing, en stilte. De meditatieve liederen kenmerken zich...

Lees meer
In Vuur en Vlam met Pinksterdienst

In Vuur en Vlam met Pinksterdienst

Op 19 mei is het feest! We vieren dat God de mensen niet alleen liet, maar met zijn Heilige Geest naar de wereld kwam. Hij verspreidde zich als tongen van vuur over de hoofden van de leerlingen. Zet hij ons vandaag ook in vuur en vlam?...

Lees meer

Pin It on Pinterest